Modificările la legea pensiilor și pachetul de măsuri fiscale: discuții la Bruxelles

Deputati, voteaza in timpul sedintei Plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului în care Guvernul îsi angajeaza raspunderea pe un program politic, in Bucuresti, marti, 11 martie 2014.. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Liderii Coaliției promiteau o sesiune extraordinară a Parlamentului în luna august, pentru modificări aduse la legea pensiilor, necesare după decizia Curții Constituționale, dar și pentru pachetul de măsuri fiscale preconizate.

Surse politice au declarat pentru Digi24.ro, că oficialii de la București trebuie să discute cu Comisia Europeană înainte de a lua orice decizie, iar sesiunea extraordinară a Parlamentului nu va mai avea loc în august.

Potrivit surselor citate, Comisia Europeană le-ar fi cerut oficialilor de la București să nu se grăbească cu amendamentele la legea pensiilor speciale, fără o discuție cu Bruxelles-ul, deși de această lege depind banii europeni din PNRR.

Amendamentele la legea pensiilor speciale, declarată parțial neconstituțională, vor fi finalizate în aceste zile, urmând a fi trimise Comisiei Europene, spun aceleași surse guvernamentale. Ulterior, în perioada 23-24 august, ministrul Muncii urmează să meargă la Bruxelles, pentru o discuție cu oficialii europeni.

În ceea ce privește pachetul de măsuri fiscale, situația este asemănătoare. În aceeași perioadă, la finalul lunii august, ministrul Finanțelor Marcel Boloș va merge la Bruxelles să prezinte ordonanțele de urgență pregătite de guvern și rectificarea bugetară, după care va avea și premierul Marcel Ciolacu o discuție cu Comisia despre deficitul bugetar.

Sursele Digi24.ro spun că momentul în care vor intra în vigoare măsurile pe care PNL și PSD încă le discută cu oficialii europeni „Probabil se vor aplica din octombrie”.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: