Skip to content
Politică

Mogul apropiat de Băsescu, ”vizitat” de corpul de control al Ministerului Transporturilor

Ministrul Transporturilor Ioan Rus va trimite corpul de control la Aeroportul Kogălniceanu din Constanţa să verifice contractele încheiate cu afaceristul Gabriel Comănescu, un apropiat al preşedintelui Băsescu, informează antena3.ro.

Controlul a fost decis după dezvăluirile apărute în mass-media, care arată cum Gabriel Comănescu ar fi încercat să pună pe butuci aeroportul Kogălniceanu din Constanța. Pentru că nu a reuşit să obţină de la stat contractele pe care le dorea la aeroport, mogulul Comănescu a făcut plângere împotriva directorului.

Citește și: Noi DEZVĂLUIRI despre unul din mogulii inventați de Băsescu. Ce lovitură voia sa dea acesta unei instituții de stat


Ministrul Transporturilor, Ioan Rus spune că, după analiza corpului de control, va lua măsuri în cazul contractelor de la Aeroportul Kogâlniceanu, mai precizează Antena3.

Corpul de control trimis de Rus ar urma să verifice unele contracte încheiate între firma Vega Offshore, controlată de miliardarul Gabriel Comănescu şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa. În prezent, omul de afceri are contracte de închiriere spaţii şi prestări servicii încheiate pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de prelungire prin acte adiţionale. Conducerea companiei a refuzat, însă, să spună care este valoarea acestor contracte. 

Comănescu dorea amplasarea unui terminal de pasageri, lucru care ar fi dus instituţia de stat în pragul falimentului pentru că toate taxele ar fi încăput pe mâna lui. Proiectul i-a fost refuzat aşa că miliardarul a făcut plângere pentru abuz în serviciu împotriva directorului Aeroportului, Cristian Moldoveanu. 

Comănescu este cunoscut ca un apropiat al preşedintelui Băsescu. În 2005, omul de afaceri avea să-l însoţească pe Traian Băsescu la Moscova, în prima vizită oficială în calitatea sa de preşedinte. Un an mai târziu, Comănescu cumpără de la Petrom mai multe platforme petroliere de foraj maritim cu un credit de 125 milioane de dolari, iar în 2008 cifra de afaceri a UPETROM Group trece de 400 de milioane de euro. Tot în 2009, Traian Băsescu participă la evenimentul de aniversare a „100 de ani în industrie de petrol şi gaze naturale” organizat chiar de UPETROM, mai informează aceeași sursă.

1 comentariu la “Mogul apropiat de Băsescu, ”vizitat” de corpul de control al Ministerului Transporturilor

  1. Gabriel Comănescu încasează bani grei de la companiile Lukoil si Gazprom. Cu banii rusilor, mogulul lui Traian Băsescu este proprietarul unui holding ce valoreaza peste jumatate de miliard de euro, care s-a extins pe vremea PDL-ului. Acum a pus ochii pe exploatările de gaze si petrol din Marea Neagra făcute de companiile OMV- Petrom si Exxon. Comanescu detine si el 6 platforme de foraj, cumparate tocmai de la Petrom in timpul guvernarii PDL. Tot atunci, Gabriel Comanescu a inchiriat mai multe terenuri si facilitati in port si la aeroport. Comanescu intentioneaza sa-si dezvoltare afacerea privata de transport aerian de marfuri si persoane catre platformele de foraj marin. Discutam de o afacere de zeci de milioane de euro doar pentru transport cu elicopterul. Zacamantul de titei din Marea Neagra valoreaza miliarde de euro si va fi principala activitate economica din zona in urmatorii 15 ani. Comanescu a propus in acest sens conducerii aeroportului Kogalniceanu realizarea unui parteneriat, prin care societatea sa sa construiasca un terminal de pasageri in incinta aeroportului. Adica, un aeroport privat in interiorul unui aeroport al statului.Pentru ca i-a fost refuzat parteneriatul, Comanescu i-a facut plangere penala directorului aeroportului de la Mihail Kogalniceanu. Scandalul a ajuns in atentia ministerului Transporturilor, unde directorul a aratat ca afaceristul vrea sa concureze in mod neloial aeroportul si ca il forteaza practic sa semneze un contract care ar aduce pierderi companiei si care in final ar duce la falimentul aeroportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *