Skip to content
Politică

UPDATE Sârbu a fost reținut pentru 24 de ore/ Mogulul Adrian Sârbu, ridicat cu mascații și dus la Parchet. Acesta s-ar fi aflat la o întâlnire cu Vanghelie

Adrian Sârbu a fost reținut pentru 24 de ore.

Un cunoscut mogul de presă a fost adus, luni după-masă, cu mascații la Parchetul General. Este vorba de Adrian Sârbu. Patronul media a fost ridicat de procurorii de la Parchetul General si dus la audieri in dosarul Mediafax, potrivit B1 TV.

Potrivit postului TV, acesta a fost ridicat în timp ce se afla la o întâlnire cu Marian Vanghelie, primarul sectorului 5.

Adrian Sârbu este acţionar majoriar al Mediafax Group.

În luna decembrie, în dosarul Mediafax Group au fost arestate, trei persoane: Roxana Grigoruţă, Dragoş Chiş şi Sorin Dinu – acuzaţiile fiind de evaziune fiscală şi spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracţiuni. Procurorii susţin că Mediafax Group se folosea de cinci societăţi interpuse pentru a plăti, în parte, angajaţii pe drepturi de autor, rolul acestor societăţi fiind însă „acumularea de datorii în cascadă, conducând implicit la incapacitatea de plată a acestora, cu consecinţă directă în neplata taxelor şi impozitelor.

Prejudiciul adus statului ar fi de aproape 3,7 milioane euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *