Skip to content
Politică

Moise Guran denunță violența ca pretext pentru dictatură: Are nevoie de tulburări sociale! EXCLUSIV

Ziua de miercuri, 20 iunie, poate fi considerată una dintre cele mai tensionate zile din ultima perioadă, având în vedere evenimentele neașteptate care au avut loc atât pe holurile Parlamentului României, cât și pe străzile din București.

DETALII AICI: UPDATE Moţiunea de cenzură, depusă în Parlament/ S-a lăsat cu PROTEST (VIDEO)

DETALII AICI: Deputatul PSD împins de un protestatar nu rămâne fără reacție: O să depun o plângere!

DETALII AICI: UPDATE PROTEST în Piața Victoriei. Trafic blocat în fața Guvernului FOTO (VIDEO)

DETALII AICI: Jurnalist german, băgat în dubă de către jandarmi

”Toate se încadrează, de fapt, într-un pattern istoric, atunci când cineva vrea să impună o dictatură are nevoie de tulburări sociale care să justifice acțiuni de forță”

În acest context, redacția PSnews.ro a stat de vorbă, joi, cu jurnalistul Moise Guran, care a subliniat că în cursul zilei de ieri au existat ”niște provocări destul de clare” care au făcut ca situația să atingă cote alarmante în stradă, la manifestația din Piața Victoriei.

S-a ajuns aici pentru că s-a dorit să se ajungă aici. Au existat niște provocări destul de clare ieri la Parlament: ieșirea lui Dragnea cu câțiva deputați transformați în bodyguarzi, în condițiile în care în jurul lui nu erau decât jurnaliști (nu îl agresa nimeni acolo) care au fost îmbrânciți; după care a fost scena dinafara Parlamentului cu Bacalabașa care a fost foarte provocator și individul care l-a îmbrâncit, iar apoi avem filmulețul de pe Corupția Ucide, cu jandarmul care dă pitulat cu spray cu piper în manifestanți. Acestea sunt lucruri – în mod evident – menite să escaladeze, să se ajungă la violență, în condițiile în care liderii PSD fac presiuni pe față asupra șefilor Jandarmeriei să fie mai duri cu protestatarii. Toate se încadrează, de fapt, într-un pattern istoric, atunci când cineva vrea să impună o dictatură are nevoie de tulburări sociale care să justifice acțiuni de forță”, a subliniat Moise Guran.

Întrebat dacă – în opinia lui – nefericitul eveniment în care Paul Arne Wagner, jurnalistul care a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, în județul Teleorman, intitulat „Aici nu-l avem decât pe Dragnea” a fost săltat miercuri seara de către jandarmii aflați în Piața Victoriei, ar putea să însemne și o oarecare presiune la adresa mass-mediei, Moise Guran a adăugat:

”Un gest absolut inutil, a fost o operațiune de extracție a liderului. Așa fac jandarmii atunci când sunt manifestări violente ale unor grupuri organizate, ori acolo vorbim de un jurnalist care l-a ofensat pe Dragnea printr-un filmuleț care a devenit viral. Sincer – sub nicio formă nu vorbim de un lider – dar operațiunea așa cum a fost executată de Jandarmerie a fost o oberație fără sens, din punctul meu de vedere. Ea se judtifică doar dacă Dragnea a vrut să se răzbune sau dacă Dragnea a vrut să provoace niște tensiuni internaționale și nu avea numărul doamnei Merkel, poate o să îl sune doamna Merkel în felul acesta, nu știu ce a vrut cu asta”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, realizatorul de la Europa FM a declarat că speră ca Parchetul Militar să se autosesizeze în legătură cu gesturile Jandarmeriei, pentru că potrivit jurnalistului, acestea duc cu ideea la infracțiunea de abuz în serviciu.

”Eu sper din tot sufletul ca oamenii să se mobilizeze pentru proteste pașnice în continuare și să refuze orice fel de provocări. În același timp, sper ca autoritățile statului român (și aici mă refer la Parchetul Militar), să se autosesizeze în legătură cu gesturile Jandarmeriei, pentru că acestea sunt infracțiuni. Infracțiunea de abuz în serviciu, mai exact, ce au făcut jandarmii acolo”, a conchis Guran.

1 comentariu la “Moise Guran denunță violența ca pretext pentru dictatură: Are nevoie de tulburări sociale! EXCLUSIV

  1. acest ‘jurnalist’ fara post este cumva mercenar? nu sunt nici psd-st nici admirator mafiotului dragnea sau al psd, dar sa afirmi ca „nu il agresa nimeni pe bacalbasa” sau ca „jandarmii au actionat violent” [poate nu ati vazut dv cum actioneaza politia occidentala in cazul manifestarilor neautorizate si/sau a blocarii circulatiei. tot ce scrie acest ‘domn’ fost comentator economic[!] fost gurnalist pe la cateva posturi tv este o pura teorie a conspiratiei.
    PS cunoscand orientare publicatiei dv nu ma astept sa-mi publicati comentariul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *