Skip to content
Republica Moldova

Moldova: Alexandr Slusari, despre Guvernul Chicu: 100 de zile de eşecuri

facebook alexandr slusari

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, din Republica Moldova, Alexandr Slusari, afirmă că guvernul condus de premierul Ion Chicu este „antisocial, un Guvern al scumpirilor”, precizând că nu se aştepta la atâtea eşecuri în doar 100 de zile de când a fost instalat.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepreşedintele PPDA acuză guvernul de corupţie, întrucât a organizat un şir de licitaţii trunchiate: “Este un Guvern al corupției, care: 1. A organizat un șir de licitații triucate pentru reabilitarea drumurilor, neavând surse de finanțare și cu încalcarea legislației achizițiiolor publice. 2. A preluat de la guvernarea Plahotniuc multe scheme economice criminale , în special la Metalferosa. 3. A început să înstrăineze la prețuri derizorii proprietatea Moldovei în Ucraina”.

Slusari consideră că guvernul de la Chişinău este unul antisocial întrucât a admis majorarea până la 45 % a tarifelor la transport interurban, dar şi micşorarea indexării pensiilor pentru peste 400 de mii de oameni, precum şi majorarea nejustificată a preţurilor la carburanţi.

El acuză guvernul de faptul că nu a făcut nimic pentru depăşirea fraudei bancare, numindu-l în acel timp un executiv al “izolării internaţionale”.

Este un Guvern, care nu a făcut nimic pentru depășirea consecințelor fraudei bancare, și anume:

  1. Nu a exercitat nimic din sarcinele puse prin Hotărărea Parlamentului din 17 octombrie 2019 privind raportul de elucidare circumstanțelor devalizării sistemului bancar.
  2. A refuzat aplicarea moratoriului asupra legii, care prevede achitarea miliardelor furate de către cetățeni, ceea ce ar fi permis în anul 2020 disponibilizare a 853 mln. lei pentru alte cheltuieli bugetare foarte importante.
  3. Nu intreprinde nimic în vederea recuperării banilor furați.

Este un Guvern al izolării internaționale. Toata politica echilibrată se reduce la faptul că Igor Dodon merge la vacanțe de lux și în Europa și în Asia, vorbește despre frați români, iar ministru lui de buzunar afirmă că Federația Rusă a oprit conflictul militar în Transnistria. Totodată Guvernul Dodon:

  1. Nu este capabil să debloceze asistența macrofinaciară de la Uniunea Europeană;
  2. A tensionat la cota maximă relațiile cu România.
  3. Nu poate măcar rapid să acceseze un credit de la Federația Rusă, care pe zi ce trece se micșorează ca suma.

Dar cea mai mare problema al executivului respectiv este că obiectivul principal al acestuia este departe de interesele cetățenilor și ține exclusiv de asigurare a celui al doielea mandat pentru Igor Dodon și, implicit, libertatea lui”, a mai scris politicianul.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost învestit la mijlocul lunii noiembrie a anulu trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *