Skip to content
Puterea Știrilor Video

Moldova, copilul bolnav al României. George Stângă(PNL Galați) explică de ce nu se construiesc autostrăzi în regiune

Featured Video Play Icon

Președintele PNL Galați, George Stângă a fost invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit, printre altele și despre problema lipsei autostrăzilor din zona Moldovei. Liberalul a explicat că în partea nord-estică a României există o astfel de situație, din cauza lipsei de fonduri pentru infrastructură și a locurilor de muncă bine plătite.

”Pentru că în momentul în care ducem o lipsă de investiții pe partea de infrastructură, ducem lipsă și pe partea de locuri de muncă, pe partea de locuri de muncă bine plătite. Cred că se observă cu ochiul liber că oamenii de la sate au început să plece spre oraș, ceea ce înseamnă că mediul rural este din ce în ce mai depopulat și așa cum bine știți  o populație sărăcită, o populație îmbătrânită, o populație bolnăvicioasă, este mult mai ușor de controlat și manipulat”, a afirmat liberalul.

De altfel, acesta a precizat că PNL a inițiat un act normativ pentru construirea mai multor kilometri de autostrăzi în zona Moldovei, dar a fost trecut cu vederea de către reprezentanții Guvernului.

”PNL a inițiat, a sprijinit și a promovat autostrada Unirii cu presiuni destul de mari, din partea opiniei publice, acest act normativ a ars toate etapele în Parlament. A ajuns la domnul președinte Klaus Iohannis care a  semnat decretul de promulgare a legii. Deci legislativul, parlamentarii și-au făcut treaba, parlamentarii aleși. Președintele ales tot la fel, de către popor, și-a făcut treaba. Urma ca Executivul să pună în aplicare ceea ce au stabilit, ceea ce au decis persoanele ce reprezintă cetățenii la nivel național. Din păcate ați văzut și dumneavoastră că sumele alocate pentru acest obiectiv de investiții sunt ridicole, așa aș putea spune. 

Nu se poate face aproape nimic, nici documentele necesare pentru demararea acestui obiectiv. Nici nu s-a adus în discuție accesarea de fonduri europene, astfel încât o parte din suma alocată pentru acest obiectiv de investiții să fie suportată din fonduri europene, ceea ce ne duce cu gândul că există un dezinteres total  din partea actualei coaliții de guvernare cu privire la dezvoltarea infrastructurii, cu privire la nevoile cetățenilor, și cu privire la atragerea de investitori, care ar putea crea plus-valoare în această zonă ”, a mai spus liderul PNL Galați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *