Skip to content
Politică

Moldovan, confruntat cu posibilele dezertări din PSD: cine sunt cei care ar urma să plece? EXCLUSIV INTERVIU

timponline.ro

Președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a acordat un amplu interviu pentru PSnews.ro, în cadrul căruia a vorbit inclusiv despre tema plecărilor din PSD spre alte partide.

Concret, a fost abordată tema plecărilor din PSD spre partidul lui Victor Ponta Pro România cât și despre UDMR și concesiile pe care le face PSD formațiunii maghiare.

Vă invităm să citiți în rândurile de mai jos, o primă parte a interviului acordat de Radu Moldovan pentru PSnews.ro:

Reporter PSnews.ro: Posibilitatea plecării unor colegi la Pro România condusă de fostul dumneavoastră lider Victor Ponta vă alertează, vă îngrijorează?

Radu Moldovan: PSD-ul a trăit de-a lungul timpului foarte multe astfel de momente. Eu nu încurajez astfel de lucruri, nu mă bucură plecarea niciunui coleg din PSD. Sunt alegerile acestor oameni care, comentate sau necomentate de mine, ele rămân aceleaşi.

Reporter PSnews.ro: Vă aşteptaţi totuşi la pierderi mai grele?

Radu Moldovan: sunt la 500 de kilometri de Bucureşti, nu cunosc fenomenul ăsta la nivel naţional, nu am informaţii, dar nu cred că vor fi plecări în masă spre alte partide.

Reporter PSnews.ro: Cronica unei plecări anunţate este aceea a lui Ioan Rus către Pro România. Odată cu plecarea lui Rus şi a întregului grup din jurul său, credeţi că PSD rămâne cu o gaură în zona Clujului?

Radu Moldovan: Plecarea lui Ioan Rus … Deocamdată s-a anunţat o susţinere, vom vedea cum evoluează lucrurile. Din punctul meu de vedere plecarea lui din PSD ar fi o pierdere pentru PSD. Dacă vorbim de grupul din jurul său, n-aş şti să-l nominalizez.

Reporter PSnews.ro: Întrebarea era ce se va întâmpla cu organizaţia PSD Cluj dacă Rus şi ai lui trec cu arme şi bagaje în barca lui Ponta? Aveţi resurse, mai ales că este vorba despre o organizaţie care nu a excelat niciodată la alegeri?

Radu Moldovan: Din ştiinţa mea, domnul Rus n-a mai fost implicat în ultimii ani în conducerea organizaţiei şi într-o politică activă la nivelul organizaţiei Cluj. Nu cred că va afecta foarte tare. PSD-ul, sigur, va suferi o pierdere. Din punctul meu de vedere, Ioan Rus este un om valoros.

Reporter PSnews.ro: Sunteţi ardelean. Cât de mari vor fi daunele suferite de PSD din cauza favorurilor pe care le face UDMR-ului?

Radu Moldovan: Nu cred că PSD a făcut un favor concret UDMR-ului, altul decât ceea ce România a decis, cred că în mod corect. Adică respectarea drepturilor minorităţilor, promovarea tradiţiilor lor, dreptul de a studia în limba maternă. Deci e o foarte mare manipulare acum şi cu codul administrativ, nu s-a schimbat nimic esenţial în ceea ce prevedea legislaţia dinainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *