Moment dificil pentru aprovizionarea cu gaze a Europei: lucrări de mentenanţă în Norvegia

Sursă foto: Freepik

Industria de extracţie a gazelor naturale din Norvegia urmează să demareze un amplu program de lucrări anuale de mentenanţă, într-un moment tensionat pentru continentul european, transmite Bloomberg, potrivit agerpres.ro.

Impactul lucrărilor de mentenanţă din Norvegia asupra securităţii energetice a Europei a devenit evident în vara anului trecut, când lucrările neprogramate efectuate la unele facilităţi norvegiene au dus la creşterea preţurilor.

Mai recent, la începutul lunii iunie, o mică fisură la un gazoduct care făcea legătura cu un câmp de gaze din Norvegia a perturbat livrările spre Marea Britanie şi a dus la creşterea preţurilor.

„Întotdeauna există abateri de la ceea ce era planificat, ceva durează mai mult sau mai puţin şi asta are repercusiuni care se resimt asupra restului lucrărilor” spune Alfred Skar Hansen, vicepreşedinte la Gassco AS, compania care operează facilitatea de gaze Karsto şi este responsabilă pentru reţeaua de gazoducte din Norvegia.

Karsto este una din facilităţile care va fi complet oprită în timpul lucrărilor, în timp ce producţia va fi redusă şi la uriaşul zăcământ de gaze Troll gestionat de Equinor.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: