Skip to content
Politică

UPDATE Una vorbesc și alta fac. Creșterea salariului minim, refuzată/Premierul discută majorarea salariului minim

UPDATE

Situaţia surprinzătoare la comisia de muncă din Parlament, acolo unde au fost discutate şi votate amendamentele pe care le au parlamentarii. Deşi aleşii s-au plâns de decizia actualului guvern de a nu creşte salariul minim pe economie la 1200 de lei, în comisie aceştia au votat împotriva acestei măriri.

Astfel, creşterea salariului minim pe economie, a fost respinsă în comisiile care au avizat bugetul pe 2016.
Amendamentul privind majorarea salariului minim pe economie la 1200 de lei de la începutul anului 2016 a fost respins în comisia care a aprobat, cu unanimitate de voturi, bugetul Ministerului Muncii şi cel al asigurărilor sociale de stat. Pentru amendamentul privind creşterea salariului minim au fost doar două voturi „pro” şi o abţinere, potrivit romaniatv.net.

_ _ _ _ _

Primul ministru Dacian Cioloş se întâlneşte, vineri, de la ora 13:00, cu reprezentanţii celor cinci confederaţii – CNS „Cartel ALFA”, CNSLR „Frăția”, BNS, CSDR, CSN Meridian, pentru a discuta despre creşterea salariului minim, informează romaniarv.net.

La începutul săptămânii, cinci confederaţii sindicale (CNS „Cartel ALFA”, CNSLR „Frăția”, BNS, CSDR, CSN Meridian) au cerut Guvernului să nu blocheze creşterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.

Astăzi, la ora 13,00, premierul îi primește pe reprezentanții confederațiilor sindicale reprezentative. Se va demara procedura în urma discuțiilor pe care le avem. Ministerul Muncii a prezentat și o să prezinte proiectul, care într-adevăr există și a fost redactat de Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Comisia Națională de Prognoză, însă în ședința de Guvern din această săptămână s-a ridicat problema elaborării unui studiu pentru întreprinderile mici și mijlocii, care au semnalat o grevare a domniilor lor cu privire la majorarea în cuantumul pe care l-ați prevăzut pentru ianuarie 2016. Deci problema se află pe agenda Guvernului„, a anunţat ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *