Moment istoric la New York: Primul zbor direct România-SUA, după 20 de ani. Pasagerii, întâmpinaţi de Andrei Muraru

Sursa foto: Ambasada României în SUA

Un moment istoric a avut loc în SUA: prima cursă aeriană directă România-SUA după 20 de ani a aterizat la New York. Ambasadorul României i-a întâmpinat pe primii români sosiți pe pământ american și i-a oferit directorului liniei aeriene “certificatul de naștere” pentru noua cursă transatlantică.

În data de 7 iunie 2024, compania aeriană HiSky a efectuat, după mai bine de două decenii, primul zbor direct pe ruta București-New York. La ora locală 11.52, aeronava a aterizat pe aeroportul internațional John F. Kennedy din New York, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a participat, alături de Simona Florea, Consulul General al României la New York la întâmpinarea pasagerilor și a echipajului. Aeronava l-a avut la manşă chiar pe directorul general al companiei, Iulian Scorpan, pilot comandant, cu o experienţă de peste 20 de ani, care a primit din partea ambasadei o diplomă inaugurală a noii curse transatlantice.

Primii pasageri sosiți pe pământ american au fost felicitați de autoritățile aeroportuare și de reprezentanții diplomatici ai României, după ce aeronava a fost întâmpinată cu ritualul aeronautic, fiind stropită cu tunuri de apă, pe platforma aeroportului.

“Sunt deosebit de bucuros să fiu prezent astăzi, la aterizarea, pe pământ american, a primei curse directe dintre România și SUA, operată de o companie românească, după o pauză de aproape 21 de ani. Reluarea zborurilor fără escală este un pas semnificativ pentru apropierea românilor și americanilor, contribuind totodată la impulsionarea turismului, atragerea investițiilor americane și, nu în ultimul rând, la creșterea comerțului bilateral. Sunt convins că, odată ce românii vor putea călători fără vize în Statele Unite, această cursă directă – doar 10 ore între cele doua țări – le va oferi un motiv în plus de a reveni în America! Așadar, această zi reprezintă o altă cărămidă la solida fundație care este prietenia dintre România și Statele Unite”.

Cursa din 7 iunie a inaugurat seria zborurilor directe dintre România și Statele Unite ale Americii, pe ruta București-New York. Cursele aeriene sunt efectuate cu patru frecvențe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur, potrivit informațiilor furnizate de compania aeriană.

În luna decembrie a anului trecut, compania HiSky a primit, din partea Departamentul Transporturilor din SUA, autorizarea de a efectua zboruri regulate către Statele Unite ale Americii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: