Skip to content
Politică

Momente extrem de dificile pentru PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea: 3 nume, în cărți pentru șefia partidului

Inquam Photos / Octav Ganea

Cel mai mare partid politic din România, Partidul Social Democrat(PSD), trece prin momente extrem de dificile. După rezultatul rușinos obținut la alegerile europarlamentare, PSD a primit luni după-amiază o nouă lovitură cruntă: Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Potrivit surselor PSnews.ro, atât Liviu Dragnea, cât și social-democrații au rămas șocați de sentința dată de ÎCCJ, astfel că în partid deja au început să circule nume care ar fi favorite pentru a-i lua locul lui Daddy la conducerea formațiunii politice.

O primă variantă vehiculată în partid este actualul premier Viorica Dăncilă, șefa Executivului bucurându-se de o susținere mare în rândul președinților de filiale PSD. De precizat că, potrivit statutului, Viorica Dăncilă ar urma să-i ia locul lui Liviu Dragnea, fiind președinte executiv, până la organizarea unui Congres.

Alte două variante vehiculate în PSD sunt fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu și baronul de Vrancea, Marian Oprișan.

Tupeu de baron PSD

Amintim că Marian Oprișan i-a cerut cere demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD, deși în fieful lui – Vrancea – PSD a obținut un scor de doar 30,43% (42,072 voturi).

De data aceasta, în Vrancea, liberalii  au fost în preferințe cetățenilor, cu un scor de 37,17%.

“Cifrele de la ieșirea din secțiile de vot, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. (…) Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!”, scria Marian Oprișan pe Facebook.

Facem precizarea că la momentul publicării acestei știri, mai mulți lideri județeni PSD și membri ai Guvernului participă la o ședință de urgență în sediul PSD din Băneasa.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *