Skip to content
Politică

Momentul la care va izbucni războiul Ponta- Iohannis, explicat de Cătălin Striblea

Jurnalistul B1 TV, Cătălin Striblea, explică într-un editorial postat pe blogul personal care va fi momentul în care va izbucni războiul dintre premierul Victor Ponta și Președintele Klaus Iohannis. Ziaristul punctează că în momentul de față, șeful statului nu cunoaște încă pârghiile și nici atribuțiile ce derivă din funcția pe care o deține. Totuși, în momentul în care acesta din urmă își va pune în ordine toate lucrurile, războiul dintre Iohannis și Ponta va izbunci.

„Ambii au de dus războaie importante în propriile partide. În primul rând Victor Ponta care trebuie să-i potolească pe ai săi. Premierul e atacat din toate direcţiile şi dacă nu le vede bine îşi va pierde funcţia. Arma cu care îi strange pe pesedişti la un loc e guvernarea. Promisiunea de mai bine a guvernării. Chiar azi le-a amintit că vor sta la Palatul Victoria până în 2016.

De partea cealaltă, Klaus Iohannis nu are puse toate lucrurile în ordine. Nu ştie fişa postului, nu ştie pârghiile, nici măcar partidul nu l-a aranjat tocmai bine. E într-o perioadă de tatonare când numai de scandal nu are nevoie. Nu că nu ar şti să facă.

Deocamdată, amândoi lucrează în subterane. Pe la parlamentari, pe la instituţiile de forţă, pe la partide. Când toate astea vor fi puse în regulă o să înceapă războiul. Cel mai probabil după luna martie. Şi o să fie o bătălie foarte interesantă. Până atunci o să avem o ţară ca afară. Un pic mai normală”, a scris Cătălin Striblea pe blogul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *