Monedele aruncate în Fontana di Trevi chiar ajung să îndeplinească dorințe. În 2022, s-au strâns 1,4 milioane de euro

Sursa foto: Flickr

Monedele aruncate de turişti în maiestuoasa Fontana di Trevi din Roma, însoţite de dorinţe legate de dragoste, sănătate sau de întoarcere în acel oraş, sunt de ajutor unor persoane pe care acei vizitatori nu le vor întâlni niciodată.

De sute de ani, vizitatorii aflaţi la Roma se adună lângă Fontana di Trevi pentru a-şi pune o dorinţă, urmând un ritual istoric. Puţini se mai gândesc la soarta monedelor lor.

Roma este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, cu 21 de milioane de turişti.

Zi şi noapte, mulţimi de oameni se înghesuie în jurul fântânii şi fac fotografii.

Cum să arunci moneda în Fontana di Trevi, ca să te întorci la Roma? Potrivit legendei, cine aruncă o monedă cu mâna dreaptă peste umărul stâng în fântână, se va întoarce la Roma.

Turiştii îşi adaugă cu nerăbdare dorinţele personale.

„Arunc o monedă pentru că se spune că dacă arunci un ban te întorci la Roma şi, de asemenea, pentru că vreau să-mi pun dorinţa de a găsi dragostea”, a spus Carola din Chile.

Fontana di Trevi, finalizată în 1762, acoperă o latură a Palazzo Poli din centrul Romei, cu statuile sale ce reprezintă tritoni care conduc carul în forma unei scoici al zeului Oceanus, ilustrând tema îmblânzirii apelor.

Este locul în care regizorul italian Federico Fellini a plasat una dintre cele mai faimoase scene din filmul „La Dolce Vita”, cu Anita Ekberg intrând în fântână după miezul nopţii şi făcându-i semn lui Marcello Mastroianni să i se alăture.

Pe panourile din jurul fântânii se explică faptul că mărunţişul este folosit în scopuri caritabile – un gând care îi bucură pe mulţi dintre turiştii care se pozează lângă acest punct de reper.

„Am vrut să-mi pun o dorinţă care-mi este dragă”, a spus Yula Cole din Brazilia după ce a aruncat o monedă.

„Dar ştiu, de asemenea, că moneda nu va rămâne acolo, ci va ajuta oameni nevoiaşi. Eu mi-am pus o dorinţă, dar sper că aceşti bani vor ajuta şi dorinţele altor oameni”, a adăugat ea.

În prezent, scăldatul în apele fântânii este interzis, iar turiştii care fac acest lucru riscă să fie amendaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: