Skip to content
Politică

Monica Anisie, avizată favorabil la Educație: Toleranță zero pentru plagiat!

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul desemnat al Educaţiei, Monica Anisie, a fost avizată favorbil, miercuri, de comisiile parlamentare, cu 17 voturi ”pentru”. Ea a declarat în cadrul audierilor că nu este de acord cu trimiterea la şcolile profesionale a copiilor care nu obţin media 5 la Evaluarea Naţională, considerând că aceşti copii nu pot fi pedepsiţi. În plus, Anisie susţine că nu se poate obţine învăţământ dual de calitate, prin transformarea lui în batalion disciplinar pentru elevi.

“În ceea ce priveşte măsura trimiterii în mod obligatoriu în învăţământul profesional a copiilor care nu obţin media de admitere cinci, vă pot spune că sunt împotriva acestei măsuri şi că voi reveni la legislaţia anterioară. Nu cred că există în cadrul Ministerul Educației vreun studiu la acest moment care să conducă la o astfel de masură. Nu putem să pedepsim copii şi, pe de altă parte, să fim demagogi şi să spunem că vrem învăţământ dual de calitate, dar în acelaşi timp ducem acolo pe aceşti copii şi transformăm învăţământul profesional în batalionul disciplinar pentru ei”, a declarat Anisie, în timpul audierilor din cadrul comisiilor, potrivit News.ro.

" "
" "

Ea a mai spus că este împotriva strângerilor de fonduri şi a tuturor formelor de corupţie din sistem.

“Voi apăra întotdeauna drepturile copilului, drepturile elevilor şi am fost persoana care a contribuit alături de reprezentanţii elevilor la realizarea Statutului Elevilor. Iar în ceea ce priveşte corupţia, un nu hotârât, vor fi împotriva tuturor acestor strângeri de fonduri şi tuturor formelor de corupţie din sistem”, a mai afirmat ministrul desemnat al Educaţiei.

Monica Anisie a mai afirmat că în cadrul audierilor la comisii că are toleranţă zero pentru plagiat.

—————————————————————————————————————————————–

Monica Anisie, ministrul propus pentru Educație și Cercetare, a declarat în fața comisiilor de educație din Parlament că nu va renunța niciodată să fie profesor și va merge în continuare la Liceul Tudor Vianu, unde predă limba română.

Audierea Monicăi Anisie a început cu un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv, la propunerea senatorului Liviu Pop, cel care conduce audierea. Monica Anisie și-a început discursul din fața comisiilor de educație prin a se prezenta. Ea a spus că va fi întotdeauna profesor.

Nu am renunțat și nu voi renunța niciodată să fiu profesor. Și voi fi și acum alături de elevii mei. Consider că este foarte important să cunoști sistemul pe care îl guvernezi”, a spus Monica Anisie.

Ministrul desemnat a spus că ea consideră că profesorii nu trebuie să livreze tinerilor numai niște informații pentru ca ei să-și obțină competențele.

Am considerat că trebuie să construim oameni. Și așa putem construi un stat”, a spus Anisie. ”Pot să vă asigur că niciodată nu veți afla din presă despre măsurile pe care Ministerul Educației vrea să le ia. Întotdeauna am pus preț pe consultarea publică”, a mai spus Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *