Skip to content
Politică

Monica Anisie: De luni incepe distributia pentru alte 100.000 de tablete pentru elevi

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că de luni, 16 noiembrie, începe distribuția pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi.

„În toată această perioadă, pe lânga achizițiile pe care Ministerul Educației le-a realizat prin ONAC, (…) și autoritățile publice locale s-au implicat și avem proiecte depuse la Ministerul Fondurilor Europene pentru a deconta banii pe care i-au cheltuit primarii în momentul în care au achiziționat dispozitive electronice pentru elevi.

Deci s-a îmbunătățit considerabil situația de la momentul la care am început anul școlar. Până la finalul acestei săptămâni vor fi livrate toate cele 82.000 de tablete care au fost achiziționate de către Ministerul Educației (…)

De asemenea, de luni începe distribuția pentru lotul al doilea, vorbim despre 108.800 de tablete”, a spus Monica Anisie miercuri, 11 noiembrie, la o conferința de presă desfășurată la Primăria Sectorului 2.

Ea a menționat că le-a solicitat inspectorilor școlari generali să mai facă un inventar al necesarului de tablete.

„Și astăzi am avut videoconferința cu inspectorii școlari generali, în care le-am solicitat să mai facă încă un inventar, pentru că, pe zi ce trece, avem alte și alte date la Ministerul Educației. După cum bine stiți, (…) le-am solicitat să facă un plan de intervenție la nivel local pe fiecare unitate de învățământ. La asta se lucrează acum„, a afirmat Monica Anisie.

Ea a menționat că au fost efectuate activități de inspecție școlară privind desfășurarea cursurilor online.

Monica Anisie a amintit ca au fost și inspectorate școlare care au luat măsuri în raport cu modalitatea în care se desfășoară activitatea didactică în sistem online, iar unele au fost „destul de drastice”.

La Inspectoratul Școlar al județului Vrancea au fost puse în discuție anumite cadre didactice. S-a realizat o comisie de disciplină și au fost sancționate cadre didactice (…), nu și-au efectuat orele respective.

În județul Dâmbovița deja a fost desfăcut contractul de muncă al unei doamne care nu a acceptat să participe la activitățile didactice desfășurate în online. S-au luat măsuri, se iau măsuri în continuare„, a spus ministrul.

Monica Anisie a menționat că Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, a urmărit sprijinirea profesorilor în ceea ce privește învățământul online.

Am realizat lecții speciale pentru aceștia, am transmis repere metodologice încă de la începutul anului școlar, care conțin și niște adaptări ale programei școlare la predarea online (…) Zilnic realizăm sesiuni video cu profesorii„, a declarat Monica Anisie.

La rândul său, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus că la nivelul acestei zone administrativ teritoriale au fost alocați bani pentru 12.500 de tablete, în funcție de cerințele pe care le-au exprimat unitățile de învățământ.

Monica Anisie a precizat că Ministerul Educației a alocat pentru Sectorul 2 peste 3.000 de tablete care fac obiectul programului național „Școala de acasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *