Skip to content
Politică

Monica Anisie nu vrea reluarea școlii: A semnat ordinul pentru derularea orelor în sistem online

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat, marţi, ordinul pentru suspendarea orelor ”faţă în faţă”, în perioada 9 – 23 decembrie, şi derularea activităţilor în sistem online.

”În conformitate cu prevederile ordinului nr. 6.122/7.12.2020, semnat de ministrul Monica Cristina Anisie, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal se suspendă pentru perioada 9 decembrie – 23 decembrie 2020.

Ordinul de ministru are la bază Hotărârea Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nr. 57/2020. În această perioadă (9 decembrie – 23 decembrie 2020), activităţile didactice se vor organiza, în continuare, în mediul on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.545/2020”, a transmis, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că, în cazul în care activităţile nu se pot desfăşura în mediul online, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet.

Conform structurii anului şcolar 2020-2021, în intervalul 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021 este programată vacanţa de iarnă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reunit în şedinţă, luni seară a propus prelungirea derulării cursurilor în sistem online, până în 23 decembrie, când elevii intră în vacanţa de iarnă.

Luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurlor de prevenire, interacţunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presuine constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teriotoriale şi a sistemului sanitar, CNSU adoptă prezenta hotărâre:

Art 1: Se aprobă prelungirea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9.12.2020 – 23.12.2020”, a transmis CNSU.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *