Skip to content
Politică

Monica Anisie: Raportul comisiei „de tăiat hârtii” – finalizat până în ianuarie

B1.ro

Raportul comisiei „de tăiat hârtii” va fi finalizat până la începutul semestrului al doilea, în luna ianuarie, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.

„În cadrul grupului de lucru, am stabilit obiectivele, precum şi calendarul desfăşurării activităţilor. În două săptămâni vom mai realiza întâlniri în cadrul ministerului, dar ne-am propus să avem şi un weekend petrecut împreună stând de dimineaţă până seara şi găsind soluţiile cele mai bune. De asemenea, vă informez că termenii în care noi am discutat astăzi au fost unii extrem de prietenoşi, toţi colegii mei au fost de acord că în această perioadă trebuie să realizăm cât mai repede şi să găsim soluţiile, să realizăm raportul în aşa fel încât la începutul semestrului al doilea să putem veni cu soluţii clare. (…) Prima dată se prezintă raportul până la începutul semestrului al doilea, deci în ianuarie, şi până la finalul semestrului al doilea vom avea toate modificările ce ar trebuie operate”, a afirmat demnitarul.

" "

Anisie a spus că din grupul de lucru fac parte profesori pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, precum şi cadre didactice din învăţământul special sau din centrele de resurse şi asistenţă judeţene şi a municipiului Bucureşti, dar şi reprezentanţi ai sindicatelor şi ai societăţii civile.

„Sper ca rezultatul să vină destul de repede, să ofere începutului de an şcolar 2020 – 2021 un început altfel atât pentru profesori, cât şi pentru elevi”, a declarat ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a spus că nu vrea să influenţeze în niciun fel comisia, iar raportul va fi aprobat prin ordin de ministru.

„Nu aş vrea să influenţez în niciun fel. Vreau să fie o consultare reală cu colegii mei şi nici să se simtă în vreun fel supuşi unei presiuni din partea mea. (…) Ei vor decide în cadrul comisiei, vor face un raport pe care după aceea îl voi aproba prin ordin de ministru. Dacă cumva din raportul respectiv reiese că sunt documente care ar trebuie eliminate şi intră sub incidenţa altor legi, voi propune şi modificări legislative. Raportul este al grupului de lucru şi pe baza lui vom lua decizii”, a susţinut demnitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *