Skip to content
" "
Politică

Monica Macovei condamnă declarațiile ambasadorului rus la București: Ponta, Aurescu și Iohannis tac inacceptabil

" "

Europarlamentarul Monica Macovei condamna declaratiile ambasadorului rus la Bucuresti, Oleg Malginov, la adresa lui Vladimir Tismaneanu si Marius Stan, dar si lipsa de reactie a premierului Victor Ponta, a ministrului de externe Bogdan Aurescu si a presedintelui Klaus Iohannis, care, sustine ea, tac „in timp ce cetatenii romani sunt insultati si intimidati de reprezentantul lui Vladimir Putin la Bucuresti”, relatează hotnews.ro.

Macovei considera ca „ambasadorului Malginov trebuie sa i se spuna, fara nicio ambiguitate, ca au trecut vremurile cand Rusia dicta la Bucuresti. Oleg Malginov trebuie sa fie rechemat la Moscova si sa fie inlocuit de un ambasador care sa ne respecte”

Intr-un comunicat de presa remis redactiei PSnews.ro, Monica Macovei considera afirmatiile ambasadorului rus drept „o insulta” si o incercare de intimidare a romanilor la ei acasa.

”Ambasadorul Rusiei insulta romanii chiar din Bucuresti, lipsa de reactie a presedintelui, premierului si a ministrului de Externe este inacceptabila.

Condamn cu fermitate atitudinea ambasadorului Rusiei, Oleg Malginov, si cer o reactie publica imediata, transanta si categorica a autoritatilor de la Bucuresti.”, transmite Monica Macovei.

”Agresivitatea verbala a ambasadorului Oleg Malginov a depasit cu mult limitele diplomatiei si nu trebuie sa ramana nesanctionata public. Ambasadorul Rusiei insulta doi intelectuali romani, Vladimir Tismaneanu si Marius Stan, pe care ii catalogheaza drept „badarani”, si da indicatii echipei redactionale a ziarului Romania Libera, criticand-o pentru ca a preluat un articol de opinie scris de cei doi. „Republicarea despre care este vorba sa ramana pe constiinta echipei editoriale”, afirma amenintator ambasadorul lui Putin.

Prim-ministrul Victor Ponta si ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, tac inacceptabil in timp ce cetatenii romani sunt insultati si intimidati de reprezentantul lui Vladimir Putin la Bucuresti.

Presedintele Klaus Iohannis tace si el, la fel de inacceptabil, in timp ce romanii pe care ii reprezinta indura umilinte din partea ambasadorului Rusiei. Acelasi ambasador care se arata „foarte ingrijorat” de actiunea procurorilor la rafinaria Petrotel-Lukoil si voia ca ancheta sa se faca „nepartinitor si obiectiv in cadrul legii si tinand cont in mod cuvenit (…) de interesele relatiilor ruso-romane”.

Insultarea unor romani si incercarea de intimidare a redactiei unui ziar din Romania sunt „in interesul relatiilor ruso-romane”?

Presedintele Iohannis, prim-ministrul Ponta si ministrul Aurescu au obligatia sa raspunda. Oamenii lui Putin devin tot mai agresivi. Ambasadorului Malginov trebuie sa i se spuna, fara nicio ambiguitate, ca au trecut vremurile cand Rusia dicta la Bucuresti. Oleg Malginov trebuie sa fie rechemat la Moscova si sa fie inlocuit de un „ambasador” care sa ne respecte.”,  se mai arata in comnunicatul de presa.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *