Skip to content
Politică

Monica Macovei critică legea lui Dragnea: Nu vrem jurnaliști la închisoare

Monica Macovei nu este de acord cu legea defăimării propusă de Liviu Dragnea și PSD, considerând-o o glumă proastă.

Proiectul de lege vine din negura timpului, arata cum e Dragnea si cum e PSD-ul. Hai sa punem botnita presei. Libertatea de exprimare implica si faptul ca politicienii vor fi criticati. Sper sa fie respinsa. Este o gluma proasta. Ne-am luptat atatia ani de vreme sa nu avem o lege a presei, tocmai ca sa nu o ingradim. Nu vrem o lege a presei, nu vrem botnita presei, nu vrem jurnalisti la inchisoare, facem actiuni individuale in instanta”, a declarat presedintele partidului M10, miercuri seara, la Digi24, potrivit ziare.com.

Europarlamentarul considera ca Liviu Dragnea incearca prin aceasta lege sa impiedice oamenii care scriu pe retelele sociale ca este condamnat, in prima instanta.

„Problema cu postacii care nu stii de unde sunt. Multe pagini s-au umflat cu like-uri de la oameni fara identitate. Dar asta nu poate fi gestionat de legea lui Dragnea. El incearca sa se apere sa nu mai scriu eu acolo ca el este condamnat pentru frauda electorala”, a precizat fostul ministru al Justitiei, care a adaugat ca la randul sau are parte de injuraturi pe Internet.

„Si eu sunt injurata. Le scot pe cele mai urate. Depinde cat de grava este injuratura”, a subliniat Macovei.

 

Asa-numita lege a defaimarii a primit aviz pozitiv marti in Comisia Juridica din Camera Deputatilor. In sedinta CJ s-a adoptat si un amendament care vizeaza aplicarea unor sanctiuni contraventionale pentru cei care discrimineaza persoane fizice intre 1.000 si 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale intre 2.000 lei si 100.000 de lei.

Legea a trecut in intregime deja de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Legea a fost criticata pentru ca se spune ca ar limita libertatea presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *