Skip to content
Politică

Monica Macovei, despre candidatul Ciucu: ”E o mare dezamăgire”

Monica Macovei, liderul M10, spune că Ciprian Ciucu, fost candidat la Primăria Capitalei, susţinut de partidul pe care îl conduce, a fost o mare dezamăgire.

Macovei declară că lumea trimite în continuare semnături la partid pentru candidatura lui Ciucu, deşi acesta a plecat la PNL şi candidează pe lista liberalilor pentru CGMB.

„E o situaţie foarte grea, practic ne-a lăsat baltă cu câteva zile înainte de depunerea candidaturii şi a semnăturilor. Nu mai avem timp să numim pe altcineva”, spune Macovei.

Monica Macovei a povestit, într-un interviu pentru Revista 22, despre negocierile lui Ciprian Ciucu cu PNL.

„El era candidatul susţinut ca independent de M10 la Primăria Bucureşti, ne-a lăsat baltă şi s-a dus la PNL. Din punctul meu de vedere, putea să se ducă şi la PSD, pentru ca nu e nicio diferenţă.

Mi-a spus în ziua în care a fost Orban la DNA, nu reţin exact data, a venit la mine şi mi-a spus că a fost sunat de cineva de la PNL să se întâlnească cu d-l Predoiu şi m-a întrebat dacă are consimţământul meu.

Condiţia a fost să fie susţinut, dacă se punea problema asta, ca independent, aşa cum îl susţine şi M10. Şi el a spus: „sigur, nicidecum altfel, numai varianta asta este în discuţie”. Apoi m-a sunat şi mi-a spus că întâlnirea a durat 10 minute, a zis că Predoiu o să vorbească în partid, că a fost aşa, o tatonare, că nu i s-a părut că e ceva de perspectivă. Nu am ştiut nimic de alte negocieri şi nu a avut mandatul meu.

Acum câteva zile, eram la Bruxelles, m-a sunat la 10 dimineaţa şi mi-a spus că Predoiu i-a propus să se înscrie în PNL, să fie în fruntea listei la Consiliul General şi acolo va fi ales viceprimar, candidând în tandem alături de Predoiu. Mi-a mai spus că i s-a promis că va fi pe un loc eligibil pentru parlament în 2016 şi că va fi pe lista pentru Parlamentul European în 2019. (…) Bună afacere, da. Şi că o să semneze un protocol în sensul acesta. Înţeleg că ar fi cerut şi o funcţie în partid, dar a fost refuzat. Dar asta e, şi pentru mine, pe surse. I-am spus că există un singur cuvânt pentru ceea ce face. Le-a spus şi colegilor din partid cu care s-a întâlnit în aceeaşi zi că a ales soluţia imorală”, a spus Macovei.

Liderul M10 a arătat că nu vrea să înceapă un război cu Ciucu, pentru că nu merită: „Nu merită nimic, din punctul meu de vedere. Eu nu continui discuţia cu o astfel de persoană. La nivel personal e o mare dezamăgire, nu e prima, nu va fi ultima. Poate că am ales eu greşit.”

Întrebată dacă decizia lui Ciucu încurcă partidul, Macovei a răspuns: „Sigur că da. Noi am avut formulare cu candidatul independent Ciucu. Chiar joia trecută am primit încă 300 de semnături. Acum ne-am oprit, dar lumea nu ştia, lumea strângea în continuare. E o situaţie foarte grea, practic ne-a lăsat baltă cu câteva zile înainte de depunerea candidaturii şi a semnăturilor. Nu mai avem timp să numim pe altcineva. Cum să strângem în câteva zile 18.000 de semnături pentru altcineva?”

Macovei a mai precizat că s-au strând semnăturile pentru Consiliul General, dar se va lua o decizie marţi dacă le depune sau nu: „Probabil că asta şi-a dorit şi PNL, să ne pună în această situaţie dificilă. După cum am spus, nu e prima dezamăgire sau capcană politică. Sunt convinsă că PNL a dorit să nu avem candidat. Sunt convinsă în primul rând că PNL nu s-ar fi dus spre d-l Ciucu dacă nu era candidatul susţinut de noi. Vă imaginaţi că făceau aceste propuneri unui om de la un ONG, dacă nu era deja candidat la Primăria Generală? Ne-au lăsat pe noi fără candidat. OK. Am mai învăţat o lecţie, dar am spus pentru a nu ştiu a câta oară că aceste două partide, PNL şi PSD, sunt ca siamezii, la fel de corupte şi ticăloase, cu ele România nu va merge înainte.”

„Mai afectaţi decât conducerea partidului M10 sunt cei care au alergat după semnături pentru Ciprian Ciucu. Inclusiv marile partide au dificultăţi în a strânge semnăturile în stradă, adică cele pe bune, iar efortul făcut de organizaţia din Bucureşti a fost excepţional. Sunt oameni care au muncit zi şi noapte. În fiecare zi la corturi şi noaptea se duceau să demonteze diverse lucruri, să ia afişele, pentru că se mai şi fură în Bucureşti. Lor vreau să le cer iertare în numele lui Ciprian Ciucu şi să le transmit public mulţumirea mea pentru efortul lor”, a conchis Macovei, potrivit gândul.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *