Monica Macovei dezvăluie proiectul pilon al campaniei prezidențiale

Prin intermediul unei postări pe o pagină de socializare, candidatul independent la alegerile prezidențiale din acest an, Monica Macovei, a dezăluit care va fi unul din pricipalele sale proiecte în cadrul acestei campanii.

”Unul din proiectele mele centrale, ca Președinte al României, va fi liberalizarea vieții politice și schimbarea legii partidelor politice: românii vor putea înființa partide politice cu doar 3 membri fondatori, fără nicio condiționare geografică.

Cu ajutorul românilor, prin votul și vocea lor, voi sparge acest monopol. Nu voi numi un Prim-ministru și nu voi aduce la guvernare decât acele partide care vor schimba legea partidelor politice așa cum vă propun acum dumneavoastră, românilor”, a transmis Macovei.

”Trebuie spart monopolul partidelor mari care nu servesc cetățenii”, consideră Macovei.

”Știți că astăzi condiția ca să înființezi un partid politic este de 25.000 de oameni din 18 județe ale țării. Asta însemană că deja ai un aparat de partid gata constituit dacă ai 25.000 de oameni în 18 județe. Prin urmare, cei care sunt 3,5, 10 și au o idee formidabilă pentru comunitate nu au loc, nu au cum să o facă.

Din acest motiv, trebuie modificată legea partidelor, trebuie spart monopolul partidelor mari, care – repet – nu servesc cetățenii. De multe ori, și știm cu toții, joacă unul pentru altul, interese transpartinice, afaceri, corupție, clientelă politică de la unii la alții. Și, pe măsură ce ei se îmbogățesc, populația sărăcește.

Dar cel mai important lucru, repet, este ca orice idee, chiar dacă la început aparține unui singur om sau aparține unui număr de doi oameni să poată să fie promovată la nivel politic. Repet, dacă este îmbrățișată de oameni, dacă este o idee foarte bună, ea va crește și va lua în stăpânire întreaga țară sau o mare parte. Dacă nu, nu.

Deci, haideți să lăsăm ideile să se bată între ele și să convingă oamenii, și nu niște partide gata formate, care apoi vin și ne pun pe masă principii, programe și candidați”, mai explica europarlamentarul PDL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: