Skip to content
Politică

Monica Macovei intervine în scandalul revoltelor din penitenciare: „Să facă întâi presă adevărată!”

Monica Macovei intervine în scandalul revoltelor din penitenciare: „Să facă întâi presă adevărată!”.

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a declarat în această dimineață la RFI că revoltele din penitenciare sunt rezultatul „alimentărilor zilnice” ale mass-mediei.

„Sunt alimentate chiar zilnic de unele trusturi de presă şi în ultimul timp foarte puternic de trustul de presă Antena 3, unde patron este Voiculescu, aflat la închisoare şi ca atare privesc revoltele în primul rând ca pe o manipulare externă, hrănită artificial de aceste posturi de televiziune. Probabil condamnatul Voiculescu are de câştigat, dacă creează haos în puşcării, haos în ţară, cred că speră să scape de puşcărie, deşi mai are ani buni de stat acolo. Îi putem înţelege pe deţinuţi, pe cei care stau în condiţii proaste, dar pe cei care aprind focul acestor proteste din închisori ca să-şi scape clienţii, patronii politici sau clienţii politici, atunci nu-i înţelegem, sunt iresponsabili”, a declarat Monica Macovei.

Mai mult, întrebată dacă afirmaţiile sale nu pot fi interpretate ca ingerinţe în politica editorială a unor posturi tv, Monica Macovei a răspuns: „Să facă întâi presă adevărată, presă pentru oameni, să ofere informaţii corecte şi apoi avem ce discuta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *