Skip to content
Politică

Discuție telefonică dintre Macovei și Iohannis

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat că l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l anunța că intenționează să-i trimită o scrisoare prin intermediul căreia îi solicită președintelui ales al României să propună adoptarea unui anumit proiect de lege.

Întrebată ce părere are despre activitatea de până acum a lui Klaus Iohannis, europarlamentarul a răspuns că nu se poate pronunța încă.

„E prea devreme să mă pronunț. Mă interesează, pe mine și cred că și pe oameni, să îndeplinească acele lucruri. În ultima scrisoare, i-am dat telefon înainte să-l anunț, am solicitat ca până la finele lui decembrie să roage parlamentul să adopte acel proiect de lege cu liberalizarea partidelor pe care i l-am și trimis scris”, a declarat Monica Macovei la Adevărul Live.

În același timp, Monica Macovei a mai declarat că tineretul social-democract i-a preluat tema, adăugând că șeful TSD Mihai Sturzu „s-a urcat pe acest cal”.

Astfel, europarlamentarul i-a trimis lui Klaus Iohannis proiectul de lege cu privire la liberalizarea vieții politice, care permite înființarea partidelor politice cu minimum trei membri.

Totodată, aceasta a cerut și adoptarea unei legi care să permită „votul la distanță” – electronic și prin corespondență – pentru toți românii din țară și străinatate, conform unui comunicat remis de Monica Macovei.

1 comentariu la “Discuție telefonică dintre Macovei și Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *