Skip to content
Politică

Monica Macovei, solicitare de ULTIMĂ ORĂ către PNL

​Fostul ministru al Justitiei, europarlamentarul Monica Macovei, a solicitat, marti, senatorilor Partidului National Liberal si celorlalti parlamentari de opozitie din Comisia Juridica a Senatului sa-si precizeze public pozitia fata de initiativa recenta a PSD de de modificare a Codului de procedura penala in defavoarea procurorilor, potrivit Hotnews.ro.

„Solicit reprezentantilor opozitiei din Comisia Juridica din Senat sa-si precizeze public pozitia fata de initiativa PSD de a ingreuna anchetele penale si a-i intimida pe procurori. Cat timp opozitia tace si se bazeaza doar pe vigilenta presei si a societatii civile, Ponta si PSD vor sufoca Parlamentul cu initiative de demolare a institutiilor anticoruptie si a statului de drept. Tacerea opozitiei va spori elanul <<grupului infractional organizat>> numit PSD”, sustine eurodeputatul independent (PPE).

In context, Macovei ii cere presedintelui Comisiei juridice a Senatului, liberalul Catalin Boboc, sa precizeze publica daca este de acord sau impotriva modificarilor propuse de parlamentari ai PSD asupra Codului d eprocedura penala.

„Ii solicit presedintelui Comisiei Juridice a Senatului, Catalin Boboc, membru PNL, si tuturor politicienilor opozitiei din Comisie sa spuna public, astazi, daca sunt de acord cu initiativa PSD de a ingreuna anchetele penale si de a-i intimida pe procurori”, mai spune Macovei, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, ea lanseaza o serie de acuzatii la adresa presedintelui PSD, premierul Victor Ponta, pe care il critica pentru pozitia sa fata de cazul primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, lider social-democrat.

„Demersurile tot mai dese ale PSD de a bloca justitia trebuie sa primeasca un raspuns ferm si prompt, in niciun caz nu trebuie tolerate sau aprobate tacit. Ponta si PSD sapa constant si tot mai adanc la temelia justitiei, singurul lor obiectiv fiind sa poata fura in liniste si sa isi creeze retele paralele de informatii si protectie. Reactia lui Ponta fata de cazul primarului Nichita de la Iasi dovedeste ca politicienii PSD nu sunt doar frati cu coruptia, ci si folosesc institutiile statului in scop personal„, se mai arata in comunicatul lui Macovei.

Fostul ministru al Justitiie reclama ca prin noua lor initiativa legislativa „politicienii PSD vor acum reducerea termenului de prescriptie pentru unele infractiuni, ceea ce inseamna mai putin timp pentru anchetarea si judecarea lor, si asta dupa ce au incercat de cateva ori sa adopte o lege a amnistiei si gratierii”.
De asemenea, PSD propune modificarea conditiilor in care procurorii pot propune arestarea preventiva, astfel incat sa ajunga tot mai rar in arest, mai acuza Macovei.

Printr-o alta prevedere a initiativei legislative de modificare a Codului de procedura penala „PSD vrea sa fie cat mai putine denunturi, stabilind un termen de 6 luni de la comiterea faptei, in care o persoana poate face un denunt”, arata eurodeputatul.

„O atentie deosebita o acorda politicienii PSD intimidarii magistratilor, propunand sanctiuni cu inchisoarea pentru procurori si judecatori. Astfel de prevederi nu exista in niciun stat european”, mai reclama Monica Macovei.

2 comentarii la “Monica Macovei, solicitare de ULTIMĂ ORĂ către PNL

  1. Deci. liberali, atentie la jupaneasa !!! Ati inteles ce aveti de facut ??? Ca daca nu ati inteles, DNA-ul o sa va manance !!! Ce, nu o recunoasteti pe cucoana de stapan ??? Atata va trebuie, sa o suparati, voi sau Iohannis ! Deci. pe loc repaus, si executarea ! Mars !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *