Skip to content
Politică

Monica Macovei, trei motive pentru care e dezamăgită de Klaus Iohannis

Europarlamentarul independent Monica Macovei a vorbit despre Klaus Iohannis într-un interviu pentru gandul.info. Aceasta îl critică pe președinte și se arată „dezamăgită” de anumite acțiuni ale șefului statului.

Monica Macovei a declarat la Gândul Live că are trei motive pentru care este „dezamăgită” de Klaus Iohannis, invocând promulgarea unor legi, dar și numirea unor persoane în funcții publice.

Promulgarea legii alegerilor locale în urma căreia primarii sunt aleși într-un singur tur de scrutin, iar președinții de Consilii Județene de către consilieri este primul motiv pentru care se arată dezamăgită de Iohannis.

„Baroniada locală nu primeşte nici măcar o împunsătură de pix. Toţi primarii în funcţie vor câştiga în continuare. Baronii locali vor rămâne, toată reţeaua făcută de baronii locali va rămâne”, a spus Macovei.

 Și numirea șefului DIICOT, Daniel Horodniceanu este invocată de Macovei drept o greșeală a lui Iohannis. „Promovezi pe cineva care a dovedit deja, a făcut ceva, nu pe cineva care a fost, n-a făcut, că o să cred eu că o să facă. Nu, nu am niciun motiv să cred că o să facă”, a declarat europarlamentarul.

Un alt reproș adus Președintelui este lipsa de fermitate în ceea ce privește justiția și anticorupția.

„Aş vrea mai multă fermitate pe justiţie şi anticorupţie din partea domnului Iohannis. Afirmaţiile acestea nu e bine ce face Parlamentul mi se par mult prea slabe pentru ce se întâmplă. Avem 6 proiecte de lege, lumea nu ştie, sunt aruncate ca picăturile, să nu le vedem pe toate o dată”, a mai spus Macovei.

Europarlamentarul indpendent a spus că nu regretă că l-a votat pe Iohannis, însă constată că acesta „s-a schimbat”.

„Nu spun că regret. Am sperat că va înţelege ce înseamnă să fii preşedinte. Înţeleg că nu are experienţă decât de primar, înţeleg că a fost şi cu Ponta, şi cu Voiculescu înainte, când au vrut să-l propună prim-ministru şi nu l-au propus, dar că, într-adevăr, se mai schimbă oamenii în viaţă. Constat că nu s-a schimbat. Nu pot să spun că regret, dar, da, sunt dezamăgită”, a declarat Monica Macovei.

1 comentariu la “Monica Macovei, trei motive pentru care e dezamăgită de Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *