Skip to content
Media

Monica Ulmanu, printre câștigătorii premiilor Pulitzer pentru jurnalism

Washington Post

Monica Ulmanu, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, a câștigat premiul Pulitzer pentru anul 2020, alături de colegii săi de la cotidianul The Washington Post, la categoria jurnalism explicativ.

După ce a absolvit programul de Licență în Jurnalism și de Masterat în Producție Multimedia și Audio-Video la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Monica a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual, potrivit unui comunicat al FJSC. A lucrat în SUA și în Marea Britanie, în redacții de mare prestigiu, precum Thompson Reuters, The New York Times, The Boston Globe și The Guardian.

Premiul Pulitzer, cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală.

O serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob” este motivația juriului pentru premiul acordat.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, este prima facultate de jurnalism înființată după 1990, fiind recunoscută pe plan național și internațional drept un spațiu al formării profesionale, pentru domeniul științe ale comunicării, la cele mai înalte standarde, potrivit Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *