Skip to content
Harghita Știri locale

Monument închinat Ungariei Mari, la Miercurea Ciuc

dantanasa.ro

În Miercurea Ciuc, în zona ce poartă denumirea de Șumuleu Ciuc, la doar câțiva pași de locul în care Papa Francisc a oficiat în data de 1 iunie a.c. liturghia, se află un monument, ridicat în urmă cu câțiva ani, închinat Ungariei Mari, relatează dantanasa.ro.

În Miercurea Ciuc, municipiul reședință de județ al județului Harghita, controlat de UDMR, la aproximativ 500 de metri de locul în care Papa Francisc a oficiat în data de 1 iunie a.c. liturghia, un loc de pelerinaj al credincioșilor catolici, a fost ridicat în urmă cu câțiva ani un monument închinat Ungariei Mari.

Denumit Capela Sfintei Coroane, monumentul are în centrul său o piatră de mari dimensiuni sculptată în forma hărții Ungariei Mari. Deasupra hărții Ungariei Mari a fost amplasată o statuie din lemn a Fecioarei Maria pe capul căreia a fost pusă o coroană din metal.

În trecut, la baza statuii Fecioarei Maria, a fost amplasată o bucată de lemn pe care era sculptat următorul text în limba maghiară: „MAGYAR HAZÁM MEGÁLDALAK! SZÉP ÉRTED ÉLNI, ÉRTED HALNI, TE SZENT MAGYAR HAZÁM!” (în traducere „Patria mea maghiara, te binecuvântez! E frumos să trăiești și sa mori pentru tine, tu, sfânta mea patrie maghiara!”)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *