Skip to content
Externe

Monumentul Acropole a fost închis pentru turişti din cauza „celei mai grave canicule din 1987”

twitter

Grecia, confruntată cu „cea mai gravă caniculă” în mai mult de 30 de ani, potrivit premierului, a închis siturile arheologice în orele cele mai problematice, scrie Le Figaro.

Pe strada Dionysiou Areopagitou, la poalele ansamblului, în mod normal plin de turişti în acest anotimp, sunt rari cei care, cu pălării, înfruntă temperaturile caniculare din acest început de august.

Mercurul din termometre ajunsese luni după-amiază la aproape 40 de grade când ultimii vizitatori se grăbeau să iasă, informează news.ro.

Ansamblul din secolul al V-lea î.e.n. a fost închis de luni, dar turiştii vor găsi porţile închise începând de marţi la toate siturile arheologice în aer liber din Grecia până vineri, a anunţat Ministerul Culturii.

De joi, Grecia traversează o perioadă caniculară care ar trebui să atingă un vârf marţi şi să dureze până joi. „Ne confruntăm cu cea mai gravă caniculă din 1987”, a prevenit premierul Kyriakos Mitsotakis, care le-a cerut grecilor să facă economie de curent electric pentru a evita o pană generală.

În iulie 1987, un val de căldură a provocat moartea a o mie de persoane în Grecia din cauza lipsei de climatizare şi a poluării atmosferice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *