Skip to content
Economie

Moș Crăciun nu își umple sacul și din România

O statistică publicată vineri de Eurostat arată care sunt țările ce excelează la exportul de pomi de Crăciun, lumânări, curcani, ciocolată, vin, ursuleți de pluș, trenulețe electrice, costume și clăpari de schi, șosete și patine pentru alunecat pe gheață.

România nu se află pe primul loc la exportul niciunui produs din această listă cu surprize ce pot fi găsite în sacul lui Moș Crăciun.

Astfel, primul loc în Europa, la exportul de brazi pentru Crăciun, revine Danemarcei, cu 76% din totalul exporturilor intra-europene.

Cel mai mare exportator de lumânări este Polonia, cu un procent de 37% din total, iar primul loc la exportul de curcani îl deține Franța, cu 45% din totalul curcanilor exportați în Europa.

Germania ocupă primul loc la exportul de ciocolată (29%) și trenulețe electrice (28%), iar Franța, cum altfel, alături de curcani, este și cel mai mare exportator de vinuri, cu o cotă de 35%.

Cei mai mulți ursuleți de pluș exportă Olanda – 18%, cele mai multe costumuri de schi, Cehia – 31%, clăpari, Italia, cu 25%, iar la exportul de patine primul loc este ocupat de Suedia, cu 31%.

În fine, 20% din totalul exportului de șosete din Europa este deținut de Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *