Skip to content
Coronavirus

Moscheile și bisericile din Betleem, închise din cauza coronavirusului. Stare de urgență în Palestina

Profimedia

Moscheile şi bisericile din Betleem vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat Ministerul palestinian al sănătăţii.

Decizia vine cu doar câteva săptămâni înainte de Paşte, când mii de pelerini vizitează Biserica Naşterii Domnului, în care potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus, scrie Agerpres.

" "

În cadrul măsurilor, toate rezervările hoteliere pentru turiştii care vizitează Cisiordania vor fi anulate, conform Wafa, în contextul în care în prezent există mai multe cazuri suspecte de infectare cu noul coronavirus la un hotel din Betleem.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat stare de urgenţă de 30 de zile, joi, după ce au fost raportate cazuri de coronavirus în oraşul Betleem din Cisiordania.

Decretul a fost anunţat de premierul palestinian Mohammed Shtayyeh la câteva ore după ce oficialii au închis Biserica Naşterii din Betleem, locul în care, potrivit tradiţiei creştine, s-a născut Iisus, şi au interzis prezenţa turiştilor străini în hotelurile din Cisiordania.

„Am decis să declarăm o stare de urgenţă în toate zonele palestiniene pentru a face faţă pericolului coronavirusului şi a împiedica răspândirea acestuia, a spus Shtayyeh, citind din decret.

Shtayyeh a declarat că Abbas i-a acordat autoritate deplină de a supraveghea punerea în aplicare a decretului şi că, în consecinţă, a decis să închidă toate şcolile, colegiile şi grădiniţele şi să anuleze rezervările făcute de turişti străini.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *