Skip to content
Politică

Moscova a trimis avioane cu rachete Kinjal la Kaliningrad. Tomac: Lituania, Letonia și Estonia sunt implicate total în combaterea amenințărilor lui Putin

facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele PMP,  a afirmat, vineri, că forţele militare care veghează frontiera NATO cu Rusia au intrat în alertă, după ce Moscova a trimis la Kaliningrad, trei avioane MIG 31, echipate cu rachete hipersonice tip Kinjal.

El spune că se afla la Nida, o staţiune din Lituania, când a aflat de decizia Moscovei, subliniind că Lituania, Letonia și Estonia sunt implicate total in combaterea amenințărilor lui Putin.

„În timp ce mă aflam la Nida, în Lituania, una dintre cele mai frumoase stațiuni de la Marea Baltică, aflată la granița cu Federația Rusă, am aflat că Moscova a trimis în enclava ei, Kaliningrad, trei avioane MIG 31, echipate cu rachete hipersonice tip Kinjal. Această veste a pus imediat în alertă forțele militare care veghează continuu frontiera NATO cu Rusia, avioanele și elicopterele survolând continuu litoralul. Balticii sunt obișnuiți cu agresivitatea Rusiei, iar războiul din Ucraina le-a amintit de dramele lăsate în urmă în anii ocupației sovietice. Lituania, Letonia și Estonia sunt implicate total in combaterea amenințărilor lui Putin, tocmai pentru că știu că aceste amenințări sunt reale și pot oricând schimba dramatic cursul istoriei”,  a scris Tomac pe Faceboook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *