Skip to content
Externe

Moscova, acuzații grave la adresa SUA. Șeful Dumei de Stat: „Washingtonul vrea un Holodomor în Ucraina”

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev a acuzat SUA că vor să un nou Holodomor în Ucraina, după ce Camera Reprezentanților a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru susținerea țării.

Pachetul uriaș de sprijin include 6 miliarde de dolari pentru asistență de securitate, precum și 8,7 miliarde de dolari pentru a plăti reaprovizionarea stocurilor de armament american, trimis deja în Ucraina.

Ce spune Medvedev despre ajutorul aprobat de SUA

Într-un mesaj postat pe Telegram Medvedev a scris că ajutorul acordat de SUA pentru Ucraina este „o încercare de a aduce o înfrângere gravă țării noastre și de a-i limita dezvoltarea economică și infuența politică în lume”.

„N-o să le meargă. Imprimanta de bani cu ajutorul căreia America își crește constant datoria guvernamentală, deja umflată, se va defecta mai repede, a mai spus Medvedev, potrivit Digi24.

În același timp, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a acuzat Washingtonul că „vrea un Holodomor în Ucraina”, referindu-se la foametea din anii 1930.

SUA ajută Ucraina cu 40 de miliarde de dolari

Noul ajutor pentru Ucraina merge acum în Senat, unde este de așteptat să fie aprobat. Alte 4 miliarde de dolari sunt alocate pentru informații și sprijin logistic. Totodată, ajutorul aprobat de Camera Reprezentanților a SUA este semnificativ mai mare decât cele 33 de milioane de dolari solicitați de președintele Joe Biden.

Într-o scrisoare adresată colegilor democrați, președinta Camerei, Nancy Pelosi, a transmis că „Timpul este esențial  și nu putem aștepta”, adăugând că: „Acest pachet, care se bazează pe sprijinul puternic oferit deja de Congres, va fi esențial pentru a ajuta Ucraina să își apere nu doar țara, ci și democrația din întreaga lume”.

Din cele 40 de miliarde de dolari, șase ar urma să permită echiparea Ucrainei cu blindate și să-i consolideze apărarea antiaeriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *