Skip to content
Politică

Moscova, reacție dură la declarația lui Ponta

Rusia a a reacționat dur cu privire la declarația premierului Victor Ponta.

Ministerul rus de Externe consideră „iresponsabile” şi „inacceptabile” declaraţiile premierului Victor Ponta privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România, cerând o reacţie din partea Uniunii Europene, conform unui comunicat oficial citat de site-ul agenţiei Itar-Tass.

„Rusia este preocupată de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia”, anunţă Ministerul rus de Externe.

„După cum reiese din apelurile clare făcute de candidatul în scrutinul prezidenţial din Romania în sensul realizării «celei de-a doua mari uniri» până în 2018, unele cercuri politice de la Bucureşti continuă să elaboreze planuri de anexare a unui stat vecin suveran. Rusia consideră iresponsabile şi inacceptabile declaraţii de acest fel făcute din afară, în contextul campaniei electorale din Republica Moldova”, precizează diplomaţia de la Moscova.

„Aşteptăm ca autorităţile de la Chişinău să analizeze în mod adecvat aceste declaraţii. Sperăm, de asemenea, că va exista o reacţie corespunzătoare din partea Bruxellesului şi a capitalelor statelor europene”, încheie Ministerul rus de Externe.

Aflat pe 12 septembrie la Alba-Iulia pentru Congresul Extraordinar al PSD, Victor Ponta a susținut următorul discurs:

„Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidențial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău și ne-a împărțit în acești zece ani. Și adevărata schimbare, cea mai mare schimbare, este ca românii să fie din nou uniți. Vreau ca Marea Unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare”, a declarat Victor Ponta.

Totodată, Moscova cereo reacție din partea Uniunii Europene cu privire la spusele premierului.

 

2 comentarii la “Moscova, reacție dură la declarația lui Ponta

  1. Ponta s-a referit la unirea romanilor cu romanii in interiorul tarii,dupa ZECE ani de dezbinare practicata de catre Nedemnul,fie in veci blestemat, de la Cotroceni!

  2. Niciodata in istoria sa n-a mai fost atat de dezbinat acest neam.
    Ce e rau in chemarea la unitate?
    De unde atata sensibilitate pentru pozitia ministerului sovietic de externe?
    Exista o singura luare de pozitie favorabila Romaniei din partea acestei superputeri in negura veacurilor trecute? Ce-i cu atata mirare fata de o declaratie care la urma urmei nu are in esenta ei nimic extraordinar. Se face o referire fireasca la unitatea romanilor in cadrul Europei unite.Sigur ca 2018 este un reper.Trebuie oare sa stergem din istorie sau sa uitam rusinati anul 1918?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *