Skip to content
Politică

Moștenirea lăsată de Guvernul Ponta după demisia premierului: „Miliardul de euro este o certitudine”

Moștenirea lăsată de Guvernul Ponta după demisia premierului: „Miliardul de euro este o certitudine”.

Fostul ministru al Agriculturii și co-președintele ALDE, Daniel Constantin, subliniază faptul că alocarea unui miliard de euro sectorului de irigații a devenit o certitudine, iar Legea irigațiilor, publicată în Monitorul Oficial la 12 noiembrie, garantează fermierilor că sumele vor fi prevăzute în buget în perioada 2016-2020, indiferent care partid va fi la putere.

„Prins cu predarea documentelor către noul ministru, nu am remarcat că Legea irigațiilor a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial încă din 12 noiembrie. Am lucrat mult alături de colegii din minister și Comisia de agricultură pentru a avea cea mai importantă lege pentru sector. Miliardul de euro este astăzi o certitudine. Este mai mult decât un acord politic. Este o lege care garantează fermierilor că, indiferent de partid sau ministru, sumele vor exista din 2016 până în 2020!”, a scris Daniel Constantin pe contul personal de Facebook.

Potrivit acestuia, legea mai prevede și alocarea a aproape 1.000 de posturi pentru Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare, posturi ce ar trebui ocupate cât mai repede pentru a putea oferi mentenanța stațiilor de pompare aflate în patrimoniul statului.

„Prin lege am alocat și aproape 1.000 de posturi pentru Agenția de Îmbunătățiri Funciare, care trebuie ocupate cât mai repede. De asemenea, legea oferă garanția faptului că infrastructura nu mai poate fi devalizată. În cazul în care nu se întreține de către organizații, ea revine la stat. Prin introducerea abonamentului, toți fermierii au acces la apă la un preț accesibil, fără să mai suporte pierderile din sistem. Urez succes noului ministru și colegilor din minister în implementarea legii„, a mai scris fostul ministru.

În același timp, a mai precizat că, la încheierea mandatului, a predat și cele două hotărâri de guvern ce prevăd normele metodologice și programul național de irigații, hotărâri ce trebuie adoptate de către noul Guvern în termen de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *