Skip to content
Politică

Moștenirea noii șefe a USR București de la N. Dan: Nu există alte partide de opoziție EXCLUSIV

romaniacurata.ro

După cum ați văzut deja, organizația din București a Uniunii Salvați România (USR) are un nou președinte, în persoana consilierului general Roxana Wring, cea care în 2016 s-a clasat pe poziția a doua în cursa pentru Primăria Sectorului 3, cu 16,98% (între PSD-istul Robert Negoiță, cu 60,25%, și PNL-ista Cristina Pocora, cu 9,4%).

CITIȚI ȘI:USR București are un nou președinte

Wring a declarat luni pentru PSnews.ro că, în calitate de președinte al USR București, are drept principal obiectiv consolidarea filialei, în vederea câștigării Primăriei Generale la următoarele alegeri locale (cele din 2020).

„Ne propunem să câștigăm Primăria Capitalei în 2020. Principalul proiect este întărirea organizației, în vederea unui program politic cu care să câștigăm Primăria Generală, majoritatea în Consiliul General și cât mai multe primării de sector. Pare simplu, dar e foarte mult de muncă, bineînțeles, dar eu consider că am început deja la Primăria Generală să avem rezultate, în condiții foarte grele. Principala noastră luptă este cu guvernarea PSD-ALDE a Bucureștiului, care este dezastruoasă”, a detaliat USR-ista.

Întrebată ce a găsit în organizația bucureșteană, după mandatul fondatorului Nicușor Dan și apoi a interimatului asigurat de către Cristian Ghica (fost consilier general, în prezent senator), Roxana Wring a dat de înțeles că aceștia nu au pus mare accent pe coeziunea filialei.

„Ținând cont de faptul că Bucureștiul – ca unitate teritorial-administrativă – este unic în România (având 7 primari), cea mai mare parte a vieții din filiala București se petrecea de fapt (și se petrece în continuare) la nivelul sectoarelor – acolo sunt primiți membrii, acolo sunt cotizațiile etc. Dar ceea ce avem nevoie acum este tocmai o armonizare a sectoarelor (atât între sectoare, cât și între sectoare și centru) și o abordare unitară pe București. Ăsta va fi rolul meu și a biroului care mă va sprijini. Deci de acum încolo va trebui să gândim Bucureștiul în integralitatea lui – bineînțeles, sectoarele continuându-și autonomia și continuând cu activitatea lor locală”, a punctat Wring.

Chestionată dacă în mandatul ei USR București va colabora cu celelalte partide de opoziție din Capitală, Roxana Wring a răspuns ironic: „Există și alte partide de opoziție în București? Nu cred”.

„Am spus întotdeauna că vom vota proiecte bune pentru bucureșteni. Punctual, există proiecte în Consiliul General la care și noi, și PNL-ul votăm la fel, dar sunt proiecte la care noi suntem singurii care ne opunem. Deci nu văd o colaborare în sensul unei alianțe. Colaborare punctuală, da: atunci când împreună cu PNL-ul putem să facem diferența pentru a bloca un proiect PSD, cu siguranță”, a încheiat liderul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *