Moştenitorii lui Maradona nu au obţinut anularea licitaţiei pentru vânzarea Balonului de Aur al tatălui lor

Sursă foto: lequipe.fr

Moştenitorii lui Diego Maradona au primit joi decizia tribunalului din Nanterre: licitaţia pentru vânzarea nu au obţinut joi suspendarea vânzării Balonului de Aur Adidas France Football acordat legendei fotbalului argentinian în 1986.

În decizia tribunalului din Nanterre se precizează faptul că moştenitorii lui Diego Maradona „nu au prezentat tribunalului nici o plângere penală care ar fi fost depusă de către fotbalist în timpul vieţii, ci numai articole de presă prin care este relatat jaful. Dovada existenţei acestui furt nu se poate baza doar pe articole de presă”, scrie în decizie.

„Pur şi simplu mă aşteptam la această decizie. Judecătorul s-a pronunţat asupra litigiului în drept fără a ceda emoţiei create artificial de reclamanţi”, a explicat avocatul noului proprietar al Balonului de Aur din 1986, Marine Le Bihan.

La rândul lor, avocaţii celui care a găsit Balonul de Aur Adidas France Football şi ai casei de licitaţii care organizează vânzarea din 6 iunie au susţinut buna-credinţă a clienţilor lor. Într-un comunicat de presă, Maximilien Aguttes, directorul casei omonime, a amintit că una dintre „legendele” care circulă despre trofeu spune că Maradona l-a uitat la Lido chiar în seara decernării premiului. Abdelhamid B., fost galerist şi dealer de antichităţi, spune că a achiziţionat trofeul la o licitaţie, în 2016, „în acelaşi lot de feronerie” format din sute de trofee, dintre care majoritatea aveau o valoare mică, a adăugat el. Totodată, avocaţii apărării au depus o plângere penală.

Trofeul Balonul de Aur Adidas France Football care l-a recompensat pe Diego Maradona în 1986 a fost acordat de France Football celui mai bun jucător de la Cupa Mondială din Mexic, dar nu face parte din Baloanele de Aur acordate celui mai bun jucător al anului. În acea perioadă acestea erau rezervate doar jucătorilor europeni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: