Skip to content
Politică

Moștenitorul unei mari companii de telefonie, ARESTAT!

Lovitură dură pentru Huawei. Directorul financiar a gigantului chinez, Meng Wanzhou, totodată fiica şi moştenitoarea fondatorului firmei de telecomunicaţii din China a fost arestată în Canada şi se confruntă cu extrădarea în Statele Unite. Informaţiile arestării nu au fost făcute publice. Surse ale anchetei spun că uriaşa companie ar fi încălcat interdicţia pusă de americani de a vinde produse către Iran, informează Reuters.

Fiica marelui fondator a ajuns pe mâna autorităţilor americane. Moştenitoarea marelui imperiu al telecomunicaţiilor a fost arestatată la Vancouver. Informaţiile referitoare la arestare nu au fost făcute publice, însă SUA investighează Huawei privind o posibilă încălcare a sancţiunilor împotriva Iranului.
Ambasada Chinei în Canada a luat măsuri imediat. A contestat decizia şi a cerut eliberarea acesteia.

Între timp, Huawei a declarat că nu are prea multe informaţii despre acuzaţii şi că nu au fost „conştienţi de vreo greşeală făcută de doamna Meng”. Mai mult, reprezentanţii gigantului Huawei au declarat că firma a respectat toate legile aplicabile şi reglementările stabilite.

O reacţie a venit şi din Canada. Ministrul canadian de justiţie a declarat că Statele Unite au cerut extrădarea acesteia. Înainte ca Meng să fie arestată, autorităţile americane au acuzat în repetate rânduri Huawei, despre care susţin că ar fi o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite, argumentând că tehnologia sa ar putea fi utilizată pentru spionaj de către guvernul chinez, potrivit b1.ro.

Arestarea vine într-un moment sensibil pentru relaţiile dintre SUA şi China. Acestea se află într-un război comercial care s-a lăsat cu impunerea a taxe de miliarde de dolari pe mărfurile celuilalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *