Skip to content
Politică

Mostră de populism și ipocrizie la Primăria Sectorului 1: cu ce pomeni vine Clotilde Armand pentru locuitorii sectorului

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Mostră de populism și ipocrizie la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, a anunțat luni că a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local potrivit căruia cetățenii din această zonă administrativă, care au împlinit 18 ani, să beneficieze de un tichet ”anti-criză” de 1.000 de lei, potrivit unui anunț făcut chiar de el.

Sursa banilor o constituie economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate: 100 de milioane lei în 2021 și 100 milioane lei în 2022.

Reamintim că Armand a criticat în repetate rânduri, pe când era în opoziție, inițiative similare ale PSD care nu țineau seama de veniturile beneficiarilor, caracterizându-le drept pomeni electorale.

Redăm mai jos, integral, postarea integrală a edilului Clotilde Armand:

„Am susținut astăzi o conferință de presă la care au participat Vlad Voiculescu – fostul ministru al Sănătății, Claudiu Nasui – fostul ministru al Economiei și deputata Cristina Prună– vicepreședinte în Comisia de Industrii și Servicii în care am anunțat un nou proiect prin care vrem să sprijinim cetățenii Sectorului 1 afectați de criza energetică.

M-au întrebat mulți oameni unde sunt banii economisiți de la operatorul de salubritate care ne factura prea mult. Iată acum răspunsul meu. Avem 200 milioane lei economisiți în perioada 2021-2022 de la serviciul de salubritate și îi vom folosi astfel:
Toți cetățenii Sectorului 1 vor putea beneficia de un sprijin anti-criză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. Sprijinul financiar poate fi folosit de cetățeni pentru: achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie.

Aceasta este soluția pe care administrația locală a Sectorului 1 a găsit-o potrivită pentru cetățenii săi în acest moment în lipsa unor măsuri de sprijin adoptate de către Guvernul României. În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa, în principal din cauza șantajului pe care-l face Rusia cu exportul de gaze. Toate guvernele europene, de la București la Lisabona și de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă.

Lansez un apel către toate forțele politice să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte și să vină în sprijinul cetățenilor votând în viitoarea ședință de consiliu local acest proiect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *