Skip to content
Politică

Moțiune de cenzură. Un alt ”premier din umbră” neagă oferta PSD. Cristian Socol: Nu sunt nominalizat pentru vreo funcție de demnitate publică

profit.ro

Un alt premier propus ”pe surse” de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, în cazul în care moțiunea de cenzură va avea succes, infirmă faptul că ar fi fost solicitat în această privință de către social-democrați.

Cristian Socol, profesor la ASE şi unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD din 2016, a reacționat pe pagina sa de Facebook: ”Infirm faptul că sunt nominalizat pentru vreo funcție de demnitate publică”.

Marcel Ciolacu ar fi pregătit trei propuneri de premier cu care va merge la Cotroceni: Vasile Dîncu (ministru în Guvernul Năstase şi vicepremier în Guvernul Cioloş), Remus Pricopie (rectorul SNSPA şi fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta) şi Cristian Socol (profesor la ASE şi unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD din 2016), relatează Adevărul.

Vasile Dîncu a infirmat și el informația, într-o declarație acordată PSnews. „Nu aș aștepta o nominalizare. Ce șanse de reușită ar avea un premier în situația asta? Ce să facă? Să fie numai așa, pe o listă? Sunt destui geniali în PSD, care pot să fie pe această listă. (…) Nu aș accepta.”

Contactat telefonic de PS News, Remus Pricopie (rectorul SNSPA şi fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta) nu a oferit niciun răspuns până la ora publicării articolului.

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, este dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că sunt suficiente voturi pentru ca moţiunea să treacă, în timp ce premierul Ludovic Orban afirmă că, după evaluarea sa, moţiunea nu va trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *