Skip to content
Politică

Moțiune pentru educație. Se cere demisia lui Pop

targuldecariere.ro
" "

În cursul zilei de luni va fi dezbătută moțiunea „O Românie fără educație de calitate este o Românie săracă” semnată de 37 de senatori PNL și USR care cer demisia ministrului Educației Liviu Pop.

Prin această moțiune, ministrului i se mai cere și prezentarea unui raport care să conțină starea actuală a învățământului românesc, potrivit agerpres.ro

„Această moțiune nu a fost depusă din pură formalitate! Dacă o veți susține vom arăta că Educația este o preocupare reală a Parlamentului. Dacă nu o veți vota, vă întreb cum o să mergeți în fața celor care v-au trimis să-i reprezentați aici? Votul pentru moțiune va semnifica un pas înainte spre performanță și competitivitate. Prin prezentul vot, noi, parlamentarii PNL și ai USR, cerem Guvernului Tudose: rezolvarea de urgență a problemei manualelor școlare, asigurarea tuturor resurselor financiare și legale pentru obținerea autorizațiilor de funcționare a tuturor școlilor, finanțarea corectă a Educației românești, descentralizarea reală și depolitizarea școlii românești; promovarea și dezvoltarea învățământului profesional; elaborarea unei legislații și a unor proceduri coerente pentru înființarea de noi școli doctorale sau acreditarea de noi domenii de doctorat, demisia ministrului Educației”, precizează semnatarii moțiunii.

Cei ce au înaintat moțiunea au punctat problemele cu care se confruntă sistemul educațional, odată cu începerea noului an școlar.

Școala este decuplată complet de piața muncii și se continuă distrugerea învățământului profesional”, lipsesc legislația și procedurile pentru înființarea de noi școli doctorale sau acreditarea de noi domenii de doctorat și are loc un „atac la autonomia și resursele universităților”, mai arată textul moțiunii.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *