Skip to content
Politică

Moțiunea de cenzură a fost depusă în Parlament. Ultimele calcule înainte de vot

Inquam Photos / George Calin

Ultimele calcule înainte de votul moțiunii de cenzură în Parlament arată că zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate.

Primul semn a venit pe 2 octombrie, când opoziția a reușit, cu 194 de voturi la 181, să amâne dezbaterea și votul moțiunii pentru săptămâna viitoare și nu în weekend, cum ar fi vrut PSD.

Pe 2 octombrie, în Parlament au fost prezenţi şi au votat 181 de deputaţi PSD. Mihai Fifor a declarat că 26 de deputaţi PSD au absentat. Prin urmare, PSD mai are în parlament 207 voturi, departe de majoritatea de 233 necesară pentru a face nulă moțiunea.

De cealaltă parte, Opoziția a obținut 194 de voturi, în condiţiile în care mulţi parlamentari au absentat. Printre cei care au absentat au fost 8 parlamentari de la PNL, majoritatea fiind plecaţi în Parlamentul European, 6 deputaţi de la PMP, 6 parlamentari de la UDMR și 8 parlamentari de la Pro România și ALDE. Totodată, Varujan Pambuccian, liderul parlamentarilor reprezentând minorităţile, a spus că jumătate din acest grup, circa 9 persoane, ar vota moţiunea de cenzură. De asemenea, 10 senatori din Opoziție, absenți de la votul de ieri, trebuie adăugați la cei posibili votanți ai moțiunii de cenzură. În total Opoziția a avut în jur de 60 de absenți.

Astfel, dacă la cei 194 de parlamentari care au votat ieri în favoarea altei date față de cea dorită de PSD pentru moțiunea de cenzură, mai adăugăm 60 de parlamentari absenți și încă 9 de la minorități, ajungem la un număr de maxim 260 de voturi pentru trecerea moţiunii de cenzură, mult peste cele 233 necesare.

De altfel, moțiunea de cenzură a fost semnată de 237 de parlamentari. Dacă toți aceștia ar fi prezenți în plenul reunit și ar vota, cum e de presupus, pentru moțiune, atunci Guvernul Dăncilă va pica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *