Skip to content
Politică

Moțiunea de cenzură a PNL, respinsă chiar de PNL în decembrie 2014! Cum își dau liberalii cu stângu-n dreptu?

Marele Partid Național Liberal, compus din PNL-ul vechi și PDL-ul vechi, au anunțat cu mare fast, pe măsura partidului, faptul că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta pe data de 5 iunie. Subiectul moțiunii: votul prin corespondență.

Am chibzuit mult care sa fie subiectul. Am pornit de la atrocitatea din noiembrie, pentru care exista 3un singur vinovat – Guvernul Romaniei. Impiedicarea dreptului de vot nu s-a intamplat pentru ca Parlamentul nu a vrut sa-I lase pe romani sa-l exercite, a fost vina lui Ponta si a ministrilor sai”, a spus co-președintele PNL, Alina Gorghiu pe 26 mai anul acesta.

Se pare că nu au chibzuit destul. Liberalii au memoria scurtă și defectuoasă. Subiectul pe care ei l-au ales a fost respins în urmă cu aproape 6 luni de zile chiar de ei.

Astfel, pe data de 09 decembrie 2014, Camera Deputaţilor a respins proiectul iniţiat de Eugen Tomac privind introducerea votului prin corespondenţă pentru alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate. Iniţiativa legislativă a fost respinsă cu 203 voturi, fiind înregistrate de asemenea 84 de abţineri şi 8 voturi împotrivă, menționează sursa citată.

La respingerea proiectului privind votul prin corespondență au participat activ și cei din PNL, care s-au abținut de la vot sau chiar au votat împotrivă. Acest lucru era confirmat chiar de șefa liberalilor vechi, Alina Gorghiu, pe data de 09 decembrie 2014 pentru PSnews.ro.

S-a agreat că se va face acea comisie de cod electoral, comisie care există deja și care va reglementa anumite aspecte ale codului electoral. Acest cod electoral va fi elaborat până în luna iunie. În acel cod electoral este normal să fie cuprinse toate aspectele. Și cele privind procedura de lucru, practici electorale”, a declarat Alina Gorghiu pentru PSnews.ro.

Citeste si: EXCLUSIV De ce a fost respinsă legea votului prin corespondență

Acum, discuțiile cu privire la Codul Electoral sunt în desfășurare, au avut loc întâlniri periodice. S-a căzut de acord că se va stabili clar modul în care va arăta modalitatea de vot pentru cetățenii din străinătate.

Așadar, după ce au anunțat o moțiune împotriva Guvernului pe un subiect ce ține de Parlament, aceiași liberali plini de zel au respins chiar ei în urmă cu jumătate de an un proiect pe subiectul votului prin corespondență! Astfel, întrebarea stupidă este următoarea: cât de mult le-a luat liberalilor să găsească acest subiect și cât populism, dar și lipsă de inteligență este în acest demers?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *