Skip to content
Politică

Moțiunea de cenzură scoate lumea în stradă. O altă manifestație a fost programată

zf.ro

Moțiunea de cenzură înaintată de Partidul Național Liberal împotriva Guvernului Dăncilă scoate oamenii în stradă.

Este o săptămână de foc pentru coaliția PSD-ALDE. Luni, textul moțiunii va fi citit, iar miercuri va fi votat în plenul Parlamentului. Pe acest fond, societatea civilă iese în stradă pe 27 iunie, începând cu ora 10:00, în fața Palatului Parlamentului. Organizatorii evenimentului lansat pe Facebook spun că vor să le arate aleșilor că Executivul Dăncilă nu mai este dorit.

Citiți mai jos mesajul integral al organizatorilor protestului: 

”Miercuri 27 iunie începând cu ora 14:00 Parlamentul, în ședință comună a Camerei Deputaților și a Senatului, dezbate și votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, joi, ca prezentarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, depusă de PNL, să fie prezentată luni, de la ora 16:00, urmând ca dezbaterea și votul să fie date miercuri 27 iunie.

Am fixat ora 10 ca oră de începere pentru ca parlamentarii să vadă de dimineață că noi suntem foarte hotărâți și în al doilea rând pentru ca nu cumva dezbaterea și votarea să înceapă chiar de dimineață și să ne ia prin surprindere. Este nevoie să fim mulți de la ora 10!

Dacă Guvernul nu va pica miercuri prin moțiune de cenzură sunt șanse foarte mari ca începând cu miercuri seara târziu să se dea OUG pe Codul Penal iar joi să se declanșeze procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

OUG pe Codul Penal și suspendarea președintelui pot avea loc înainte de ziua moțiunii iar pentru acest lucru vom fi vigilenți în aceste zile și vom ieși masiv în stradă în momentul în care aflăm că își doresc să facă acest lucru.

Dacă Guvernul nu pică, opoziția cu greu mai poate reuși să mai inițieze o moțiune de cenzură iar până atunci cele trei legi ale justiției și cele două coduri penale vor ajunge în Monitorul Oficial.
Dacă PSD-ul triumfă, va dori să interzică protestele iar pe noi cei care am fost des la proteste să ne elimine din viața publică exact ca în anii ’50.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *