Skip to content
Politică

Moțiunea de cenzură, votată în Plenul Parlamentului

Moţiunea de cenzură „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD”, iniţiată de parlamentarii ACL, va fi dezbătută şi votată, luni, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce a fost prezentată miercuri în plenul comun.

Cel mai probabil moțiunea nu va trece având în vedere că ACL are nevoie de 288 de voturi pentru a da jos cabinetul Ponta, iar moțiunea  a fost semnată de doar 171 de parlamentari. Astfel, cel din ACL vor avea nevoie de cel puțin 100 de senatori și deputați care să susțină demersul inițiat de el.

Liberalii și democrat-liberalii acuză în text faptul că, în ultimele luni, în România „asaltul asupra democrației și asupra statului de drept a atins cote alarmante”, artizanul acestor „acţiuni destabilizatoare” fiind Guvernul condus de Victor Ponta. PNL şi PDL arată că pe măsură ce se apropie campania pentru prezidenţiale „abuzurile s-au înmulțit și nu mai există pentru prezidențiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere şi „a pohtei ce-a pohtit- scaunul de la Cotroceni”. Ei afirmă că prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizându- se calea spre „un regim autoritar şi arbitrar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *