Skip to content
Politică

Moțiunea – încotro? SRS – una caldă, una rece pentru opoziție: Măcar în plan propagandistic! EXCLUSIV

krat.ro
" "

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a acordat luni seară o declarație pentru PSnews.ro despre șansele moțiunii de cenzură de miercuri și calculele din jurul acesteia.

Încă de la început, SRS a subliniat că demersul PNL-USR va pica la vot cu o diferență foarte mare. Pe de altă parte, Roșca Stănescu a remarcat elogios faptul că pentru prima dată în postdecembrism inițiatorii moțiunii au vorbit deja despre guvernul menit să preia puterea în eventualitatea în care cabinetul Viorica Dăncilă va fi înlăturat.

" "
" "

„În mod cert, moțiunea nu trece. În mod cert, o să cadă cu o diferență foarte mare – cu o majoritate a majorității impresionantă. În al treilea rând, este semnificativ și pozitiv faptul că cei care au introdus moțiunea (sper să se țină de cuvânt) au decis ca pentru prima dată să anunțe și guvernul pe care ei l-ar aduce la putere în cazul în care moțiunea ar reuși. Acesta este un lucru pozitiv și ar trebui să devină o practică curentă atunci când se introduc moțiuni de cenzură. În al patrulea rând, nu mă aștept ca PNL și aliații săi să fie capabili să profite de această moțiune de cenzură în sens democratic și să vină cu o alternativă cât de cât viabilă la guvernare, care măcar în plan propagandistic să le aducă un plus de influență în electorat”, a detaliat gazetarul.

Sorin Roșca Stănescu a fost tranșant și în altă privință: aceea a inexistenței vreunui nemulțumit din PSD care să producă o surpriză în ziua moțiunii și să voteze împotriva propriului executiv.

„Toate surprizele sunt excluse la această moțiune de cenzură. Nu se va întâmpla nimic din ceea ce așteaptă să se întâmple partizanii minorității”, a punctat SRS.

Întrebat cum vede poziția UDMR, în condițiile în care formațiunea lui Kelemen Hunor a păstrat suspansul până în acest moment, Roșca Stănescu a minimalizat rolul acesteia în demersul anti-Dăncilă, ca dealtfel și rolul partidului lui Victor Ponta (Pro România).

„UDMR și dacă votează, și dacă nu votează cu puterea, moțiunea tot nu trece. Dar UDMR, ca de obicei, negociază până în ultima secundă și încearcă să obțină câte avantaje poate să obțină.

Nici Pro România nu va juca vreun rol. Ponta a negociat prost atât cu PSD-ul, cât și cu opoziția. N-a obținut nimic. O negociere bună înseamnă să poți să obții ceva la capătul ei”, a mai declarat SRS pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *