Skip to content
Politică

Moțiunea de cenzură inițiată de ACL a fost respinsă

Moţiunea de cenzură „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD”, iniţiată de parlamentarii ACL a fost respinsă cu 154 de voturi pentru, 12 împotrivă și o abținere.

Astfel PNL si PDL demosntreaza inca o data ca nici macar ei nu cred in proiectele lor. Desi pentru motiunea de cenzura au semnat 171 de parlamentari ACL, doar 154 au votat „pentru”.

Totodata, parlamentarii PSD, PLR si PC au preferat sa nu voteze.

Pentru ca moțiunea să treacă era nevoie de 288 de voturi.

Liberalii și democrat-liberalii acuză în text faptul că, în ultimele luni, în România „asaltul asupra democrației și asupra statului de drept a atins cote alarmante”, artizanul acestor „acţiuni destabilizatoare” fiind Guvernul condus de Victor Ponta. PNL şi PDL arată că pe măsură ce se apropie campania pentru prezidenţiale „abuzurile s-au înmulțit și nu mai există pentru prezidențiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere şi „a pohtei ce-a pohtit- scaunul de la Cotroceni”. Ei afirmă că prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizându- se calea spre „un regim autoritar şi arbitrar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *