Skip to content
Politică

Moțiunea de cenzură inițiată de ACL a fost respinsă

Moţiunea de cenzură „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD”, iniţiată de parlamentarii ACL a fost respinsă cu 154 de voturi pentru, 12 împotrivă și o abținere.

Astfel PNL si PDL demosntreaza inca o data ca nici macar ei nu cred in proiectele lor. Desi pentru motiunea de cenzura au semnat 171 de parlamentari ACL, doar 154 au votat „pentru”.

" "

Totodata, parlamentarii PSD, PLR si PC au preferat sa nu voteze.

Pentru ca moțiunea să treacă era nevoie de 288 de voturi.

Liberalii și democrat-liberalii acuză în text faptul că, în ultimele luni, în România „asaltul asupra democrației și asupra statului de drept a atins cote alarmante”, artizanul acestor „acţiuni destabilizatoare” fiind Guvernul condus de Victor Ponta. PNL şi PDL arată că pe măsură ce se apropie campania pentru prezidenţiale „abuzurile s-au înmulțit și nu mai există pentru prezidențiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere şi „a pohtei ce-a pohtit- scaunul de la Cotroceni”. Ei afirmă că prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizându- se calea spre „un regim autoritar şi arbitrar”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *