Skip to content
Politică

Moțiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a picat la vot

facebook camera deputatilor
" "

UPDATE

Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui a fost respinsă. S-au înregistrat 55 de voturi pentru adoptarea moțiunii, 72 de voturi pentru respingerea moțiunii. A fost şi o abţinere şi zero voturi nule. În total au votat 128 de senatori din 128 prezenţi. Este cea de-a doua moţiune simplă a PSD respinsă de Parlament, după cea împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

" "
" "

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a precizat, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva sa, că din aceste moţiuni simple ale Senatorul social-democrat Daniel Zamfir a afirmat că Năsui şi Voiculescu au patentat „corupţia legalizată”.

La rândul ei, senatoarea PNL Alina Gorghiu a vorbit despre o diferenţă între şedinţele Senatului şi ale Camerei Deputaţilor. Ea a spus că în cele de la Cameră erau „Ghiţă” care nu ştiu să facă acord între subiect şi predicat. Gorghiu a făcut apel la decenţă în plenul Senatului şi a îndemnat „aşa-zişii Ghiţă din sala de plen să se ducă acasă la televizor, să mănânce seminţe şi să huiduie de acolo”. Cu câteva zeci de minute de întârziere, după dezbateri, a început votul secret cu bile al moţiunii simple.

Moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Economiei Claudiu Năsui, intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, este dezbătută în plenul de marţi al Senatului, iar votul este programat de la ora 17.00, în sesiunea de vot final. Textul moţiunii este citit de către liderul grupului PSD din Senat Lucian Romaşcanu.

UPDATE 

Claudiu Năsui a precizat, în plen, că din aceste moţiuni simple ale social-democraţilor reiese „un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică”. El a mai spus că PSD nu va reuşi să îl intimideze sau să îl şantajeze.

„Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu şi acum eu. Sunt cumva invidios pe Vlad Voiculescu că l-aţi luat înaintea mea, înseamnă că a deranjat mai rău ca mine. Am venit să demontez punct cu punct toate lucrurile pe care le-aţi ridicat. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Trebuie să recunosc că aici e chiar hilar de la PSD care a dat OUG 114, PSD care a destabilizat economia într-o singură zi – mai ţineţi minte miercurea neagră, care a venit cu Vâlcov, Andruşcă şi legile date de Dragnea. Aţi arătat atunci mediului privat că chiar sunteţi în stare de orice şi ne vorbea chiar doamna premier – alt geniu de marcă al PSD că economia chiar reacţionează bine la OUG 114. M-aţi chemat aici pentru că am închis nişte robinete de bani publici. Aţi făcut-o pentru că am deranjat interesele dvs financiare. Acum arătaţi că sunteţi loviţi unde vă doare – la bani. Aveţi impresia că puteţi să mă intimidaţi sau să mă şantajaţi, dar nu o să reuşiţi, pentru că nu mi-e frică la abonaţii din partidul dvs din banii contribualilor. Nu faceţi decât să mă încurajaţi să continui mai puternic şi exact asta voi face. Pentru prima dată avem cea mai corectă şi liberală strategie economică”, a afirmat Claudiu Năsui în plenul de marţi al Senatului.

UPDATE

„Din totalul de 136 de senatori, până la acest moment, şi-au înregistrat prezenţa la lucrări un număr de 90 de senatori”, a anunţat preşedinta Senatului Anca Dragu.

Textul moţiunii simple este citit în plen de liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *