Skip to content
Politică

Moţiunea simplă pe educaţie a fost respinsă de deputaţi

Moţiunea simplă „PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi” a fost respinsă, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor cu 214 voturi împotrivă, 97 voturi pentru şi 4 abţineri.

În moţiunea simplă iniţiatorii, 99 de deputaţi ACL, au solicitat demisia ministrului Educaţiei şi retragerea Ordonanţei de Urgenţă 49/2014, potrivit Agerpres.

„ACL consideră incalificabil modul în care PSD gestionează învăţământul românesc şi a decis să depună marţi moţiunea simplă ‘PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi’. Ponta este într-un mod cinic şi trist potenţial candidat pentru Cartea Recordurilor. PSD a răsturnat valorile în educaţia românească şi le spune cu cinism elevilor de clasa întâi şi a doua că dacă nu ai carte, ai parte. La fel le spune cu dispreţ celor care termină liceul că înveţi, nu înveţi, tot te alegi cu o diplomă’, a spus deputatul PDL Raluca Turcan într-o conferinţă de presă.

Semnatarii moţiunii îi cereau ministrului Remus Pricopie abrogarea OUG 49/2014, finanţarea corectă a educaţiei româneşti, descentralizarea reală şi depolitizarea şcolii româneşti, renunţarea la a treia sesiune de bacalaureat şi rezolvarea de urgenţă a problemei manualelor şcolare.

Prezent la dezbaterile din plen de marţea trecută, Pricopie a subliniat că Ordonanţa 49/2014 corectează mai multe neclarităţi din Legea 1 pentru a face funcţional sistemul de învăţământ şi dă posibilitatea unităţilor de învăţământ superior să organizeze colegii ca programe postliceale.

El a amintit că şcolile profesionale care au fost desfiinţate în urmă cu mai mulţi ani au fost redeschise în parteneriat cu firmele şi s-a ajuns la 36.000 de elevi care s-au înscris în învăţământul profesional în sistem dual.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *