Skip to content
Politică

Moțiunea simplă prin care Opoziția cere demisia lui Teodorovici e dezbătută luni în Senat

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor - Guvern Dăncilă https://inquamphotos.com

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de luni, pentru dezbatere si vot, de la ora 16.00, motiunea simpla a USR si PNL la adresa ministrului Finantelor, intitulata „Eugen Teodorovici – romanii iti cer sa demisionezi!”.

Dezbaterea si votul motiunii prin care Opozitia cere demisia lui Eugen Teodorovici au fost amanate la plenul din 15 aprilie.

In textul motiunii simplie, cele doua partide de Opozitie motiveaza ca Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenta, iar prezenta sa in continuare in fruntea ministerului Finantelor Publice pune Romania intr-un pericol economic major si intr-o postura jenanta fata de partenerii nostri europeni si euroatlantici.

Este pentru prima oara in Parlamentul cand vocea cetatenior este auzita in Parlament, prin intermediul unei motiuni simple, demisia minstrului de Finante Eugen Teodorovici sa fie ceruta direct de romani, precizeaza reprezentantii USR, intr-un comunicat de presa.

Motiunea simpla este compusa din cererile societatii civile, potrivit sursei citate.

„Orlando fie nu intelege mecanismele unei economii de piata, fie nu vrea sa le inteleaga. Vreau sa inceteze experimentele de tip comunist in Romania si sa lase sa functioneze economia de tip concurential. Prin masurile luate a reusit: cresterea inflatiei, cresterea cursului Ron/Euro, cresterea valorii ratelor la banca, destabilizarea bugetelor firmelor particulare. Daca nu are experienta in economia „adevarata”, ii recomand sa lase slujba la stat si sa faca niste internship la firme particulare. Ar avea mult de invatat. Nu in ultimul rand: jos mana de pe Pilonul II de pensii„, considera Veronica Toma, reprezentant al societatii civile.

 „Imi doresc ca acest domn sa imi explice cum sa imi recuperez banii pe care i-am platit in plus la rata pentru casa mea. Imi doresc sa ne spuna prin ce minune de program personal reuseste sa traiasca cu 100 de euro pe luna. Imi doresc sa stiu daca are vreo apasare ca mii de familii au venituri mai mici din cauza circuitelor lui neuronale incinse. Si, nu in ultimul rand, ii spun ca va ramane in istorie ca un repetent al celor 7 ani de acasa„, spune Adriana Veres, conform comunicatului USR.

Vlad Ciobanu are o solicitare catre ministrul Finantelor si anume acesta ar vrea sa stie „ce ‘plan’ exista pentru cele 3 miliarde Euro abia imprumutate. Un ministru extrem de incompetent, care ia decizii dupa ureche, fara a avea cunostinte reale”.

 „Cu echivalentul in lei a 100 de euro umpleam un cos mare de supermarket in 2016. Painea mea preferata ajunsese sa coste 3 lei, acum e 7 lei, la TVA de 9%, ca atunci cand TVA era nediferentiat. Azi nu reusesc sa cumpar cu echivalentul unei sute de euro nici cat consumam intr-o saptamana. Taxele locale au crescut cu cca 25%. Pretul combustibilului a sarit iar in tavan. In fiecare zi descopar ca a mai crescut pretul unui produs sau serviciu vital. Si Orlando ne minte ca pe cretini, ca face ce face ca sa scada preturile pentru populatie. Nu suntem cretini”, conchide o alta reprezentanta a societatii civile, Dana Busuioc.

Ultima motiune simpla la adresa ministrului Eugen Teodorovici a avut loc la Camera Deputatilor, pe 20 martie. Deputatii au respins atunci motiunea intitulata „Lacomia pesedista submineaza economia nationala„, prin care se cerea abrogarea OUG 114/2018, informează ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *