Skip to content
Politică

Moțiunea USR împotriva ministrului Educației s-a întors împotriva USR. Abandonați și de AUR, useriștii s-au făcut de râs în Parlament: Nota 10 la disciplina ”Demagogie”

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a afirmat, la dezbaterea de luni din plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple a USR împotriva sa, că va acorda nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii simple, la disciplina „Demagogie”.

O să le acord nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii, la disciplina «Demagogie», ştiut fiind că tocmai ce am vorbit de planurile-cadru. Demagogia vă asigur că nu va face parte din planurile-cadru. V-aţi dovedit a fi vajnici mânuitori de rangă şi baros, dar în educaţie lucrurile se fac nu numai demolând. Multe dintre iniţiativele dumneavoastră încep cu se abrogă. Da. Trebuie şi demolat, trebuie şi abrogat. Dar în educaţie ne bazăm mai mult pe construcţie. Lucrul cu mistria este uneori mai greu decât lucrul cu ranga şi barosul”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în plenul de luni al Camerei.

Ministrul Educaţiei a mai spus că va acorda şi o diplomă de excelenţă USR sau chiar o bursă de excelenţă pentru numeroasele iniţiative de a demola orice demers constructiv în domeniul educaţiei.

„Vă pot da şi o diplomă de excelenţă, o bursă chiar de excelenţă, pentru nenumăratele iniţiative de a demola orice iniţiativă constructivă în educaţie. Îmi exprim totuşi încrederea, speranţa că vom reuşi să ne adunăm laolaltă şi să facem ca sistemul de educaţie să depăşească acest punct de minim. Vă spun încă o dată – este la un punct de minim”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Părăsiți și de AUR

Deputaţii AUR nu vor vota moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Educaţiei pentru că „este o bătaie de joc”, a anunţat, luni, în plen, preşedintele AUR, deputatul George Simion, susţinând că şi Sorin Cîmpeanu se face vinovat că nu a făcut nimic pentru învăţământul dual şi profesional şi a continuat practicile de politizare, iar „doctoratele plagiate sunt în continuare încurajate”.

Dezbatem astăzi moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Câmpeanu, moţiunea USR care a contribuit la bătaia de joc la adresa şcolii româneşti din ultimii doi ani, bătaie de joc care, de altfel, se perpetuează de peste 30 de ani cu un fel şi fel de reforme. Nu ştiu ce reforme vrea domnul ministru Câmpeanu să facă fără teze, fără note, probabil reforma cerută de primul turist al ţării, domnul Klaus Iohannis. Nu ştiu ce reformă vrea USR să facă, probabil reforma în învăţământ cerută de ministrul pe care ei l-au susţinut şi l-au pus în acest scaun. Nu ştiu ce reforme, după reforme, probabil neveste, după neveste la inspectorate, în scaune de director de şcoală, de liceu şi aşa mai departe, vor oamenii politici care au adus şcoala halul în care este„, a afirmat Simion, la dezbaterea moţiunii simple.

George Simion a menţionat şi că ministrul Educaţiei a anunţat o reformă „în pauza dintre două cafele”, iar USR „mimează moţiunile simple”.

Cea mai mare vină aveţi, domnule ministru, pentru că aţi anunţat o reformă a Educaţiei în pauza dintre două cafele. În schimb, colegii de la USR se joacă de-a opoziţia şi mimează moţiunile simple.(…) Nu o să votăm această moţiune, nu o să ne prezentăm, pentru că este o bătaie de joc„, a conchis Simion.

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu. USR afirmă, în moţiunea simplă prin care cere demisia ministrului Educaţiei, intitulată „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor”, că Sorin Cîmpeanu este o primejdie pentru toţi cei implicaţi în educaţia din ţara aceasta, iar noua Lege a învăţământului este la mâna unui ministru care nu se mai învaţă minte şi care comite greşeală după greşeală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *